Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksedoktoren


Beskrivelse


Sofie Vaks og hendes familie spiser på en mystisk caribisk restaurant. Næste dag forsvinder Sofies mor. Det bliver starten på endnu en monsterjagt med voodoo, zombier og en skummel heksedoktor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2010

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 14. apr. 2010

Syvende bog i den svenske letlæste serie om monsteragenten Sofie Vaks, der nok mest appellerer til piger fra 9-11 år. Denne bog har et lixtal på 17.

Sofie og hendes familie skal ud at spise på den nyåbnede caribiske restaurant Kariibou. Den smukke indehaver miss Thomson er meget venlig, men Sofie fornemmer noget mærkeligt ved stedet. Næste dag forsvinder hendes mor, og Sofie følger sporet tilbage til restauranten, hvor hun må besejre en skummel heksedoktor, der bruger voodoo-dukker til at forvandle gæsterne til zombier. Fin lille gyserhistorie, som er spændende uden at være alt for uhyggelig. Sproget er rimelig letlæst talesprog, der ikke indeholder for mange svære ord. Bogens hårde indbinding giver en fornemmelse af at have en rigtig bog i hånden, hvilket målgruppen sætter pris på. Siderne er illustreret med s/h tegninger i en glad livlig streg, der understøtter historien godt. Forfatteren har tidligere udgivet serierne LasseMajas detektivbureau og David og Larissa for samme målgruppe.

Sofie Vaks minder meget om forfatterens andre serier med sit gode hverdagssprog og ikke alt for uhyggelige univers. Serien er en del af Carlsens stribede, der omfatter flere populære bøger for de 8-11-årige, som fx Elverdronningens riddere.

Syvende bog i letlæst gyserserie, der denne gang handler om voodoo og zombier. Fint sprog og et uhyggeniveau, hvor alle kan være med.