Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksejægeren Alice


Beskrivelse


Fantasy. Alice må rejse ind i mørket, for at hente det fjerde heltesværd. Kniven skal bruges til et offerritual, for at tilintetgøre Djævelen. Inde i mørket får Alice følgeskab af den døde pige Thorne, og hun må kæmpe sin vej mod kniven. Slipper hun levende igennem, og kan hun kæmpe imod sit eget mørke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juli 2015

af

af

Merete Trap

d. 13. juli 2015

Uhyggelig fantasy om hekse, ondskab og djævelen. 12. bind i den populære serie "Wardstenen". For unge fantasy-læsere fra ca. 12 år, som kan lide det ret uhyggelige univers.

Alice er heksejæger og kæmper på lysets side, på trods af at hun er datter af den onde heks Magre Lizzie og Djævelen selv. Magre Lizzie er nu død, og Alice skal sammen med sin ven Tom Ward, tilintetgøre Djævelen. Derfor må Alice drage ind i mørket, for at hente det fjerde af heltesværdene. Dette skal bruges til et ritual, hvor Alice skal ofre sit liv. Inde i mørket møder Alice den døde pige Thorne, der hjælper hende igennem de mange farer der lurer i form af bl.a. Vandhekse, Betsy Skinken og Skelter. En uhyggelig rejse ind i mørket og døden i et middelalderligt miljø.

Velskrevet og uhyggelig del af fantasy-serie, hvor der er givet lidt ekstra i forhold til det uhyggelige og mørke. Hovedpersonen i dette 12. bind af serien er Alice, og det sætter fokus på onde ritualer og et mørkt dødsrige, og det er virkelig uhyggeligt og ubehageligt beskrevet. Man får en kriblende og hårrejsende læseoplevelse. For at få det fulde udbytte af bogen, er det en fordel at have læst de foregående bind i serien, selv om der er skift i hovedpersoner.

Der er skruet en tand op for uhyggen i forhold til mange andre fantasy-serier, og her er ikke tale om hygge-hekse. Kan fx sammenlignes med John Flanagans serie "Skyggens Lærling" og Paul Stewarts serie "En historie fra Kanten".