Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksejægeren - jeg er Grimalkin


Beskrivelse


Fantasy. Om hekse-snigmorderen Grimalkin, som må flygte med Djævelens hoved, indtil det er lykkedes Tom Ward at finde en måde at dræbe den på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2013

af

af

Martin W Hansen

d. 28. feb. 2013

Bogen henvender sig primært til de mange fans som Delaneys Wardstenen-serie efterhånden har på vore biblioteker. Den kan selvlæses fra ca. 12 år og opefter og ligger i udseende og udstyr så tæt på seriens øvrige bind, at særlig formidling ikke bliver nødvendig.

Det er forfatterens 9. bind i serien om Heksejægeren, og som noget nyt og anderledes fortælles den fuldt ud fra hekse-snigmorderen Grimalkins synspunkt. Det er nemlig lykkedes hende med hjælp fra heksejægeren Tom Ward (som normalt er vor hovedperson) at lænke Djævelen og kappe hans hovede af, det dør Djævelen dog ikke af, men han mister de fleste af sine kræfter, og nu må Grimalkin flygte fra hans tilhængere, indtil det er lykkedes Tom at finde på en måde at dræbe eller binde Djævelen for altid. Det bliver begyndelse på en meget spændende, men til tider også lidt sørgmodig færd, for det bliver en rejse der kommer til at koste Grimalkin dyrere, end hun havde troet. I sprog og udstyr ligner dette bind de øvrige i serien på bedste måde. Det er endnu en gang David Wyatt der står for forsiden, og jeg må tilstå, at jeg er aldeles vild med David Franklands små vignetter, der altid indleder kapitlerne.

En klassisk fantasy-serie som altid har skilt sig lidt ud fra genren på dansk, men som tiltaler samme målgruppe som John Flanagans serie Skyggens lærling.

Et lidt anderledes bind i serien, men bestemt spændende og læsværdig. En oplevelse man ikke kan være foruden som fan af serien Wardstenen.