Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksejægerens blod


Beskrivelse


Fantasy. Heksejæger-lærlingen Tom er på jagt efter det tredje magiske sværd, som han skal bruge, når han skal dræbe Djævelen. Han drager ud på en farlig færd for at finde sværdet sammen med sin hekseveninde, Alice. Men det er blevet pålagt Tom at ofre Alice, når sværdet er fundet. Hvad gør Tom nu?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2014

af

af

Vera Hollerup

d. 20. jan. 2014

Henvender sig til fans af fantasy med særligt henblik på troldmænd og hekse. Bogen er 10. bind af serien Wardstenen. Flot og elegant forside i et meget enkelt design.

Denne fantasy-serie er blandt de bedre i genren og kvalitetsniveauet har altid været stabilt. Som altid er plottet velkonstrueret og gennemtænkt. Historien opbygges således, at læseren inddrages i handlingen og identificerer sig med hovedpersonens jeg-fortæller. Man indfanges af romanens fortættede og dystre atmosfære af middelaldermystik. Handlingen udspilles ikke i et traditionelt fantasy-univers - men snarere i en reel middelalderlig verden, hvor magi og hekse er naturligt forekommende. I foreliggende bind skal troldmandslærlingen Tom gøre det endeligt af med Djævelen. Tom er allerede i besiddelse af to magiske sværd, og nu er han sammen med hekseveninden Alice på jagt efter det tredje. Men Alice ved ikke, at Tom er blevet pålagt at ofre hende for at få bugt med Djævelen. Toms skrupler og samvittighedsnag er godt beskrevet, og i det hele taget er der hæftet spændende psykologiske profiler på bogens vigtigste personer.

Spændende fantasybog, skrevet i et flot, fængende og flydende sprog. Her er gode, vedkommende psykologiske skildringer af et interessant persongallleri.

Denne bogs læsere bør også stifte bekendtskab med Paul Stewarts fantasyserie \En historie fra Kanten\, hvis første bind er Hvad Dysterskoven gemteDe glemte barkruller og syvende og hidtil sidste De glemte barkruller. Her følger vi også en ung mands oplæring og udvikling - men i en mere vild og frodig fantasy-verdenDenne bogs læsere bør også stifte bekendtskab med Paul Stewarts fantasyserie \En historie fra Kanten\, hvis første bind er Hvad Dysterskoven gemte og syvende og hidtil sidste . Her følger vi også en ung mands oplæring og udvikling - men i en mere vild og frodig fantasy-verden.