Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksejægerens lærling


Beskrivelse


Thomas Ward er syvende søn af den syvende søn og er derfor udvalgt til at blive lærling hos heksejægeren. Han narres til at frigøre den ondeste heks af alle og må nu kæmpe for at redde et nyfødt barn.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2005

af

af

Inger Aarup-Kristensen

d. 15. feb. 2005

Magi, mystik, dramatik og realisme. Det hele findes i en god blanding i denne roman, som helt fra starten fængsler sin læser. Samtidig har den et meget lækkert layout med en læsevenlig typografi. Hvert kapitel indledes med en ganske lille sort/hvid illustration, som nærmest har karakter af en dekoration. Det mørkegrønne omslag har et mønster, der får bogen til at fremstå som en slidt og gammel læderindbundet opslagsbog. Herpå er titlen og en lille forsideillustration trykt med "guld". Bogens hovedperson og fortæller er den 13-årige Thomas Word. Han er syvende søn af den syvende søn og derfor udvalgt til at blive heksejægerens lærling. Han skal lære at fange hekse, gengangere og skræmmevæsener. Undervejs går det galt, da han narres til at frigøre den ondeste heks i herredet. Han må selv sørge for at få hende tilintetgjort, inden hun dræber og fortærer hans brors nyfødte barn. Bogen er forholdsvis let at læse og vil blive slugt af børn fra 12 års alderen. Romanens letflydende sprog gør den desuden velegnet til højtlæsning for en gruppe 10-12-årige. Jeg glæder mig allerede til at læse bind 2.


litteratursiden.dk

d. 5. okt. 2016

af

af

Jette S. F. Holst

d. 5. okt. 2016

Underholdende og velskrevet dark fantasy om drengen Tom, der pludselig befinder sig ansigt til ansigt med både hekse, gengangere og skræmmevæsener. Thomas Ward er den syvende søn af den syvende søn. O...


Weekendavisen

d. 5. aug. 2005

af

af

Damian Arguimbau

d. 5. aug. 2005