Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksekunst


Beskrivelse


Vampyrpigen Kassie og heksen Liliana søger stadig efter minder om Kassies tidligere liv. Kassie kommer nærmere forklaringen på hvorfor Leos øjne virker så bekendte, og i kamparenaen forsøger Viking stadig at holde sig i live, og Zan fortsætter sine skumle planer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2012

af

af

Vera Hollerup

d. 14. nov. 2012

Denne bog henvender sig til læsere af dark fantasy/ paranormal romance. Bogen er 5. bind i en serie, og den kræver, at man er fortrolig med de 4 forudgående bind i serien. Bogen behøver derfor ingen særlig formidling. Forsiden er iøjefaldende med Kassies ansigt svævende over et par hænder i en magisk gestus og signalerer på udmærket vis bogens indhold.

Den unge vampyrkvinde, Kassie søger stadig efter sin menneskefortid, og efterhånden begynder flere ting at gå op for hende, bl.a. med hensyn til hendes ven Leo, der stadig træner sine magiske evner, men som måske er ved at miste kontrollen over dem. Det er stadig en meget original og spændende historie inden for den genre, som ofte benævnes som paranormal romance. Sproget er velformet og flydende, og teksten virker autentisk og rammer fint nutidens sprogtone. De forskellige kapitler skifter fortællervinkel, og kapitlerne om Kassie og Leo er skildret ud fra de respektive personers synsvinkel i første person, det vænner læseren sig hurtigt til. Både handlingen og personskildringerne fænger, og læseren bliver suget ind i bogens dystre og fabulerende univers af gru og romantik.

Denne bogs læsere bør også stifte bekendtskab med dark fantasy-serierne The Morganville vampires af Rachel Caine og Nattens Hus af P.C. og Christin Cast.

Denne velskrevne bog er spændende læsning og rummer alle de elementer, som genren kræver. Bogen vil især appellere til piger fra 14 år, som helt sikkert også vil vide at sætte pris på den.