Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksen fra Morg


Beskrivelse


Fantasy. Heksen fra Morg forvandler troldmanden Nilrem til en krage og stjæler Gjaldrebogen. Nu har hun magt til at slippe onde kræfter løs. De tre dværge og deres venner må ud på en farefuld færd for at bekæmpe heksen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2002

af

af

Else Lerche

d. 30. apr. 2002

Bogen er nummer tre i fantasy-serien Dværgenes krønike. De to første kom i 2001, serien er planlagt til fem bind. Den er stadig velskrevet, sproget er varieret, fyldt med billeder og atmosfære, fx er der en meget visuel beskrivelse af Moseby og dens livlige marked. Personernes karakteristika ligger fast fra de forrige bind. Fokus er især rettet mod røverpigen Tilde, og hos hende oplever man en udvikling, dog uden at der gåes i dybden. Tilde er hovedpersonen, og handlingen giver sig, bortset fra enkelte spændende episoder, god tid i første halvdel. Men så tager begivenhederne fart, den ene farefulde og spektakulære episode afløser den anden. Seriens læsere fra 12 år vil ikke føle sig snydt. Forsiden er dramatisk, og layoutet svarer til de første binds. Bagsiden giver en spændende bid af handlingen. De tre dværge og deres venner afbrydes atter i eftersøgningen efter Caspian Koks. Troldmanden Nilrem forvandles af heksen fra Morg til en krage, og hun stjæler Gjaldrebogen fra ham. Med den har hun magt til at slippe onde kræfter løs. Dværgene, Nilrem i skikkelse af krage, magikeren Mitrandur og Tilde kommer ud for mange farer i jagten på heksen. Tilde dræber heksen med sine få magiske evner. Nilrem viser sig nemlig at være Tildes savnede far.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2002

af

af

Bodil Pedersen (skole)

d. 30. apr. 2002

Kun knapt et år efter de første bøger i serien udkommer nu endnu en krønike, der fremstiller nye, spændende begivenheder i et fantastisk univers. Persongalleriet er kendt fra de to tidligere Dværgene og Gudesletten 2001. Det er bogens styrke, at selve handlingen denne gang koncentrerer sig om røverpigen Tilde og hendes familieforhold. Det skærper umiddelbart læserens interesse og støtter overblikket, at fokus er på et enkelt overskueligt handlingsforløb. Magien og fantasien er stadig på højeste niveau. I begyndelsen præsenteres de tre dværge Willfang, Flint og Hitch, så man kan sagtens læse denne bog uafhængigt af de to tidligere og fornøje sig over dværgenes besøg på Moseby Magiske Akademi og over forsøget på at finde Saboaths Gjaldrebog, der spiller en væsentlig rolle. Det vrimler stadig med mærkelige væsener som gamravne,lygtemænd og helheste, der forsøger at forhindre hovedpersonerne i deres forehavende. Forsiden signalerer masser af eventyr, magi og fantasi til selvstændig læsning fra 4.-5. klasse og opefter.