Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksen spiser hjerne


Beskrivelse


Hunden Buller slipper væk fra Æg og Pip. De ser, den løber ind i heksens hus. Tør de mon gå efter den?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2015

af

af

Vibeke Axelsen

d. 19. mar. 2015

Gamle Ib spørger, om Æg og Pip vil gøre ham en tjeneste og lufte hans hund Buller. Det vil de gerne, men der sker noget uforudset. Fra 6 år.

Bogen udgives i serien om "Æg og Pip" og er en "Mikro Dingo. Mini". Der er i sproget lagt vægt på de fonologiske færdigheder i læseudviklingen. I denne bog er der fokus på bogstavet h og de forskellige måder at udtale det på. Sammensatte ord er stavelsesdelt. På Dingos egen hjemmeside findes der opgaver til bogen. Æg og Pip lufter Buller, som slipper fra dem og løber ind i det hus, hvor de tror, der bor en heks. Dina Gellert har både skrevet teksten og lavet illustrationerne.

Hvem kan ikke huske deres barndoms heks og det hus, hun boede i? En sådan optræder her, og det farlige bliver på en god måde fortalt og til sidst tilintetgjort og er bare hyggeligt. Illustrationerne føjer til teksten, så læseren kan gætte sig frem og vide mere, end teksten umiddelbart indeholder.

Der er - i samme læsemæssige sværhedsgrad - udgivet en hel række bøger med Æg og Pip som hovedpersoner. Ib optræder også i fx Ibs gebis bøvser bedst.