Bøger / skønlitteratur til børn

Heksen : en troldebog


Beskrivelse


Trolde-tvillingerne Paja og Pajko møder heksen Hekla, som har en flyvende kost, Wispe. Pajko vil gerne flyve på den magiske kost, men Paja er nervøs ved heksen. Paja har nemlig hørt, at hekse spiser troldesjæle.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2011

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 15. nov. 2011

Den 8. bog i billedbogsserien om troldene Pajko og Paja for børn fra 4 år. Det er underholdning, baseret på nordiske folkeeventyr og folketro, om trolde. I denne moderne variation møder troldene en heks, hendes kat og hendes flyvende kost.

Dette er den 8. bog i billedbogsserien om trolde-tvillingerne Paja og Pajko, der her møder heksen Hekla, som har en flyvende kost, Wispe. Pajko vil gerne flyve på den magiske kost, men Paja er nervøs ved heksen, hun har hørt at hekse spiser troldesjæle, men det forhindrer ikke Paja i at tage på en halsbrækkende flyvetyr på kosten med Pajko. Hekla flyver efter på katten Markus, og stopper Paja og Pajko, lige inden de flyver ind i et kæmpetræ. Billederne er dynamiske, og figurerne ligeså og meget udtryksfulde. Teksten er detaljeret og beskrivende, men historiens pointe virker lidt konstrueret. I det store hele fungerer billedbogen som en fin oplæsningsbog for trolde-elskere og fans af serien. Omslaget passer til indholdet.

Bøgerne i serien baserer sig på de nordiske folkeeventyr og folketro, og er også i familie med Rolf Lidbergs troldebøger.

Endnu et bind for fans af serien, som i moderniseret form ligger i forlængelse af den nordiske folketro og folkeeventyr. Vil tiltale fans af serien og begrebet "trolde" i det hele taget.