Bøger / skønlitteratur / roman

Heksenat


Beskrivelse


Historikeren og heksen Diana hvirvles ind i en verden fuld af krige, hemmeligheder, korstog og hemmelige selskaber, da hun finder et magisk manuskript. Hun støder også på den 1500 år gamle vampyr Matthew, men deres forhold er en umulighed.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 19. apr. 2011

"Det begynder med fravær og begær. Det begynder med blod og frygt. Det begynder med en opdagelse af hekse", står der øverst på bagsiden af den nye "No 1 bestseller" fra Twilight-landet USA. Lang den trygt over disken til dem, der elsker vampyrer, hekse, overtro, århundreders spand, magi m.m.

Den debuterende forfatter har planlagt en trilogi, hvoraf Heksenat er nummer 1. En farverig historie, der foregår i Oxford, Paris og New York og er centreret om historikeren Diana Bishop, der er heks. Et fortryllet manuskript kaster hende og læseren i nærkontakt med vampyren Clairmont. Forsiden er et pletskud med sin sort/røde flammeillustration og middelalderligt inspirerede titel-font. Med sine 729 sider lades ikke mange sten i fortællingen ikke vendte, og den lange roman lægger sig dermed i slipstrømmen af mammutudgivelser og trilogier, som præger markedet.

Vampyrromaner er hotte, og der udgives et væld af dem på engelsk. En del oversættes, og historieprofessoren Harkness gør sit til at holde liv i genren. Læsere af serierne Twilight- og True Blood kan stå på her. Ligeså læsere af (lidt) kulørte historiske romaner af fx Elizabeth Kostovas Historikeren om Dracula og Anne Rice og (med samme fremdrift men mindre magi) Dan Browns romaner.

Vampyrroman, der vil tiltale læsere af vampyrromaner, magisk realistiske romaner, historiske romaner med meget action og letlæste (om end lange) underholdende romaner, der blander alt det førnævnte sammen. Debut. Bind 1 af planlagt 3. God for- og bagside, der passer til stil og genre.


litteratursiden.dk

d. 16. maj 2011

af

af

Arne Larsen

d. 16. maj 2011

Vidunderlig og fortryllende fantasy for voksne - en historie om hekse, vampyrer, dæmoner og mennesker spundet ind i medrivende historie om et forhekset gammelt manuskript og forbudt kærlighed. Diana B...


Berlingske tidende

d. 6. maj 2011

af

af

Mette Strømfeldt

d. 6. maj 2011


Jyllands-posten

d. 21. juni 2011

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 21. juni 2011


Weekendavisen

d. 17. maj 2013

af

af

Damian Arguimbau

d. 17. maj 2013