Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksens søster


Beskrivelse


Da Lynns mor flytter hjemmefra, begynder der at ske underlige ting i huset. Er søsteren Judith i hekselære hos den mystiske fru Tuggle?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

E. Skov Holst (skole)

d. 18. dec. 2018

Lynns, Judiths og Stevies mor skriver børnebøger, og for at få arbejdsro lejer hun sig ind hos Mrs. Tuggle, en gammel dame, som holder af at fortælle historier om slotte og spøgelser. Isommerferien tilbringer Judith (14 år) megen tid hos Mrs. Tuggle. Lynn (11 år) er derfor meget overladt til sig selv, hvis hun ikke er sammen med veninden Mus. Lynns mindreværdsfølelse og jalousiover for Judith sætter fantasien i sving, og hun tror Judith er en heks, oplært af Mrs. Tuggle. Lynn og Mus studerer en bog om heksekraft ,og Judiths underlige opførelse og visse tilfældigesammenfald passer perfekt i mønstret på en heks. Lynn bliver skræmt, og hun forsøger at tale med far og mor om sagen, men afvises. Det dramatiske højdepunkt finder sted under forældrenes fravær medMrs. Tuggle som »babysitter«. Senere bliver Judith syg, ferien overstås, og moderen bliver færdig med sin bog, hvis emne har udgangspunkt i Lynns fantasier; den har dog en helt anden ogskæbnesvanger slutning end Lynnforestillede sig. Spændingen er intens hele forløbet igennem. Handlingen har visse lighedspunkter med Rosemarys Baby og er trods det læsevenlige udstyr ikke forsarte læsere med for megen fantasi. Læsergruppe fra ca. 14 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bente Lorck (børn)

d. 18. dec. 2018

Historien udspiller sig i en lille amerikansk by, hvor et par 10-års piger Lynn og Mus mistænker L.s 14-årige søster for at være hekseelev hos en gammel nabokone. De kommer i besiddelse af enheksebog, der stimulerer deres fantasi voldsomt. Pigerne bliver ret opskræmte og L.s forsøg på at kontakte de voksne mislykkes, hvorfor de alene må bære mistanken om at L.s lillebror skal ofres veden heksesabbat. Heldigvis bryder L. trolddommen og redder ham. / Bogen er meget spændende, idet den gradvis afslører flere og flere mystiske og uhyggelige tilfældigheder og lægger op til endramatisk kulmination, som den indfrier. Slutningen afslører ikke klart, hvor grænsen mellem fantasi og virkelighed er, hvilket giver stof til eftertanke. / Spredte halv- og helsides stregtegningerunderstreger den uhyggelige stemning. / Forums Nøglebøger, som denne er del af, er tilrettelagt med læsevenlig sats og skrevet i let læst sprog med korte sætninger. Når fortællingen tilmed erspændende, selv om emnet erspecielt ,er den bestemt anvendelig til mange børn i 10-14 års-alderen.


litteratursiden.dk

d. 1. juni 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 1. juni 2019

Magisk gensyn med barndommens mest skræmmende favorit. Lynns oplevelser med den uhyggelige Fru Tuggle sætter skub i fantasien og fremkalder stadig frydefulde gys. Hurra for gamle barndomsfavoritter, d...


Weekendavisen

d. 22. feb. 2019

af

af

Erik Barkman

d. 22. feb. 2019


Berlingske tidende

d. 4. apr. 1982

af

af

Astrid Juul

d. 4. apr. 1982