Bøger / faglitteratur

Hel gennem sorg


Beskrivelse


En række spørgsmål og svar om at sørge og vise omsorg for døende, iblandet meditationer, der skal bringe en i kontakt med kroppen og stilne det oprørte sind. Forklaring om bevidsthedens væsen og om enhedsbevidsthed med meditative øvelser i at opøve nærvær.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 4. juni 2015

Spirituel selvhjælpsbog med meditationer til sørgende voksne læsere.

Baltzer er psykolog og terapeut og har bla. udgivet bøger om mindfulness. Denne bog er skrevet til dem, der har mistet, eller er ved at miste et nært familiemedlem. Bogen former sig som spørgsmål og svar om at sørge og vise omsorg for døende, iblandet meditationer, der skal bringe en i kontakt med kroppen og stilne det oprørte sind. I sidste del af bogen forklarer Baltzer om bevidsthedens væsen og om enhedsbevidsthed med meditative øvelser i at opøve nærvær.

Baltzers bud på hvordan man kommer hel igennem sorg går igennem bevidstheden om, at den sørgende ikke er identisk med de svære følelser, tanker eller fornemmelser i sorg, men er den stille bevidsthed, der iagttager disse. Det er altså bedre, ifølge Baltzer, blot at konstatere, at man er ked af det, end at sige til sig selv, at hele livet ligger i ruiner. Dette budskab og meditationerne er inspireret af buddhistisk/østlig filosofi samt mindfulness. Baltzer guider nænsomt læseren igennem svære følelser.

Nedenom og hjemLev i nuets kraftNuets kraft er for sørgende, der søger bearbejdelse i meditation i den kristne tro. Meditationerne i Eckhardt Tolles Lev i nuets kraft kan anvendes sideløbende med denne bog, og i hans klassiker Nuets kraft forklares med enkle ord hvordan man kan iagttage følelser og tanker uden at lade sig opsluge af demNedenom og hjem er for sørgende, der søger bearbejdelse i meditation i den kristne tro. Meditationerne i Eckhardt Tolles kan anvendes sideløbende med denne bog, og i hans klassiker Nuets kraft forklares med enkle ord hvordan man kan iagttage følelser og tanker uden at lade sig opsluge af demNedenom og hjem er for sørgende, der søger bearbejdelse i meditation i den kristne tro. Meditationerne i Eckhardt Tolles Lev i nuets kraft kan anvendes sideløbende med denne bog, og i hans klassiker forklares med enkle ord hvordan man kan iagttage følelser og tanker uden at lade sig opsluge af dem.