Bøger / skønlitteratur til børn

Hele vejen hen til børnehaven


Beskrivelse


Billedbog. Rikke skal cykle hen til børnehaven sammen med sin mor, og det glæder hun sig til. Rikkes mor bliver meget bekymret for bilerne, der drøner afsted på vejen derhen. Rikke bliver selv bange af mors bekymringer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 23. okt. 2015

Billedbog om en bekymret mor, der overfører bekymringer om farlig trafik til datteren, Rikke. For 4-7-årige og deres voksne.

Rikke skal cykle hen til børnehaven sammen med sin mor, og det glæder hun sig til. Rikkes mor bliver bekymret for bilerne der drøner afsted på vejen derhen. Mor er bange for trafikken, de farlige sideveje og trafikkryds, og hun vil hele tiden bestemme hvilken vej de skal. Rikke bliver påvirket af mors bekymringer, og hendes humør er ikke godt da de ankommer. Mor spørger; "Kan du have en god dag?". "Nej", siger Rikke. "Jeg er bange". Hele verden virker pludselig farlig, og mor indser at hun har gjort Rikke meget bange, og de taler om det. "Måske bliver det alligevel en dejlig dag". Forfatter har skrevet tekst til flere billedbøger for børn, fx Lydia og kunsten at deleEmma og bogstaverne, og illustrator kendes også for mange billedbøger, som fx Emma og bogstaverneRikke skal cykle hen til børnehaven sammen med sin mor, og det glæder hun sig til. Rikkes mor bliver bekymret for bilerne der drøner afsted på vejen derhen. Mor er bange for trafikken, de farlige sideveje og trafikkryds, og hun vil hele tiden bestemme hvilken vej de skal. Rikke bliver påvirket af mors bekymringer, og hendes humør er ikke godt da de ankommer. Mor spørger; "Kan du have en god dag?". "Nej", siger Rikke. "Jeg er bange". Hele verden virker pludselig farlig, og mor indser at hun har gjort Rikke meget bange, og de taler om det. "Måske bliver det alligevel en dejlig dag". Forfatter har skrevet tekst til flere billedbøger for børn, fx Lydia og kunsten at dele, og illustrator kendes også for mange billedbøger, som fx .

Det er en velfortalt historie, både i tekst og illustrationer, og den kan bruges som udgangspunkt for en god samtale.

Denne udfylder et vigtigt og relevant hul med sit realistiske udgangspunkt. Der er ikke mange billedbøger med denne vinkel, hvor den voksne er den bekymrede, men der er fx Damen der elskede sin drengAnton og sorgens pil, som sætter emnet på spidsen Anton og sorgens pilDenne udfylder et vigtigt og relevant hul med sit realistiske udgangspunkt. Der er ikke mange billedbøger med denne vinkel, hvor den voksne er den bekymrede, men der er fx Damen der elskede sin dreng, som sætter emnet på spidsen .