Bøger / faglitteratur / biografier

Helene Schjerfbeck : 1862-1946


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Om den finske maler Helene Schjerfbeck (1862-1946) med gengivelser af en række af hendes malerier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2011

af

af

Jette Andreasen

d. 10. okt. 2011

I dette udstillingskatalog stifter man bekendtskab med en ikke så kendt, men ikke desto mindre væsentlig bidragyder til nordisk modernisme. Teksten vægter det biografiske stof og har appel til alle almindeligt kunstinteresserede.

Den finske maler Helene Schjerfbeck (1862-1946) er udstillingsaktuel på Ordrupgaard. Hun er blevet kaldt Nordens Frida Kahlo, idet hun levede tilbagetrukket som invalideret. Men uddannet i Paris skabte hun sig efterhånden en malerkarriere. Chefkuratoren ved det finske nationalgalleri har skrevet teksten, der knytter liv og kunst sammen. Kunstnerens motiver omfatter landskaber, stilleben, portrætter og de selvportrætter, som hun i dag især er kendt for. Kataloget indeholder meget smukke farvegengivelser af udstillingens 59 billeder.

Om kunstneren findes kun et større udstillingskatalog fra Nordjyllands Kunstmuseum: Helene Schjerfbeck, 1997, med mere analyserende tekster.

Et udstillingskatalog, der med fine illustrationer og en engageret tekst præsenterer en kunstner, som det er nemt at blive fascineret af.