Bøger / faglitteratur / opskrifter

Helens bog om børn & mad : sådan får du dit barn til at spise


Beskrivelse


Om hvordan man lærer sit barn at spise skemad og siden familiemad - måned for måned. Indeholder konkrete råd om mælk, brød, salt m.m. - en uddybning af Sundhedsstyrelsens anbefalinger til babymad. Med praktiske råd og opskrifter til de forskellige alderstrin.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2015

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 27. apr. 2015

En opdateret udgave af Helen Lyng Hansens bog om børn og mad. Til alle nybagte forældre som skal til at starte den lille op med skemad.

Bogen er opdelt efter barnets alder og vi bliver guidet fra den første skemad ved 4-6 måneders alderen til barnet er 18 måneder og kan spise (næsten) alt og være med på familiens mad. For hver alder er et forslag til dagsplan for den lille. Dagsplanen giver tips til, hvad man kan give barnet at spise på forskellige tidspunkter af dagen. Igennem bogen er en række større temaer, fx om at forebygge mad i den gale hals, om økologi og om slik og søde sager.

En solid og gennemarbejdet bog, som vil være guld værd for småbørnsforældre. Den er spækket med en masse gode opskrifter på babymad, tilpasset de forskellige aldre, og med farvefotos som viser de færdige retter. Der er ikke meget nyt i denne nye udgave, men det er en nødvendig opdatering pga. Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger fra februar 2015. Originaludgaven fungerede også rigtig godt, så hvorfor ændre radikalt på noget der fungerer.

Bogen "Mad til spædbørn & småbørn" i den seneste udgave, udgivet af Sundhedsstyrelsen, giver mange af de samme tips og en mindre samling opskrifter til småbørnsforældre.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2011

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 7. sep. 2011

Til forældre med børn i alderen 6-18 måneder. HLH er kendt og elsket af mange, og bogen vil låne sig selv ud.

Om hvordan man lærer sit barn at spise skemad og siden familiemad - måned for måned. Hvert kapitel beskriver hvilke fødevarer det nu er i orden at give baby. Desuden praktiske råd, nemme opskrifter og dags-spiseplan. Temaer om økologi, allergi, kosttilskud, slik, mængden af mad, mad i den gale hals etc. Indeholder meget tekst, men man kan sagtens springe i den, eller blot læse lidt hver måned, så man følger barnets alder. Mange råd går igen til flere alderstrin. Hvert kapitel indledes med en manchet, hvor kapitlets vigtigste pointer opsummeres i stikordsform, og kan således bruges som en hukommelsesopfrisker for flergangsforældre. Som det sig hør og bør er der også gode råd mod kræsenhed. Afsluttes med et kapitel der indeholder helt konkrete råd om fx typer af mælk, brød, salt, bær, skaldyr etc. - dette er en uddybning af Sundhedsstyrelsens anbefalinger til babymad. Lækkert layout med billeder af den tilberedte mad og spise-grej. Det ærgrer mig dog, at den ikke er hardback.

Mad til spædbørn og småbørn fra Sundhedsstyrelsen minder meget om denne. Den findes ikke på bibliotekerne, men udleveres i nogle kommuner til nybagte forældre. Findes også online. Der findes adskillige bøger af samme type, men denne har kendthedsfaktoren og indholder de opdaterede anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.

En tiltalende bog med mange gode råd og opskrifter.