Bøger / faglitteratur

Helens bog om børn & søvn : sådan får du dit barn til at sove


Beskrivelse


Søvnguide til trætte forældre, der har brug for lidt tips og nyttig viden om babyer og småbørns søvnbehov og søvnvaner.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2020

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 30. okt. 2020

Søvnguide til trætte forældre, der har brug for lidt tips og nyttig viden om babyer og småbørns søvnbehov og søvnvaner.

Guide til børns søvnbehov fra spædbarnsalderen og et par år frem. Helen beskriver, hvordan de forskellige udviklingstrin hos babyen påvirker søvnen og kommer med tips til, hvordan man kan ændre dårlige søvnvaner til glæde for både barn og forældre. Ud over en indholdsfortegnelse findes også en "Genvej til gode råd", som kan bruges på tværs af de ellers aldersinddelte kapitler. Bogen indeholder mange tips om alt fra ammestop, mareridt, soveplads, tvillinger og meget andet, der giver forældrene et realistisk indblik i børns søvn.

Bogens aldersbaserede kapitelopdeling fungerer rigtig godt, og Helen Lyng Hansen kommer godt omkring de mange forskellige problemstillinger, man som forældre kan opleve omkring børn og søvn.

Denne nye udgave af bogen er opdateret, fx i forhold til soveudstyr og mad/spisning, og så er der flere henvisninger på tværs af kapitlerne i forhold til den tidligere udgave, Helens bog om børn & søvnTryk & glad babysøvnSov igennem uden gråd - for 1-6 årige. Det betyder at bogen fremstår nutidig og lettere at gå til for forældrene. Andre bøger om børn og søvn er fx Tryk & glad babysøvn og Sov igennem uden gråd - for 1-6 årigeDenne nye udgave af bogen er opdateret, fx i forhold til soveudstyr og mad/spisning, og så er der flere henvisninger på tværs af kapitlerne i forhold til den tidligere udgave, Helens bog om børn & søvn. Det betyder at bogen fremstår nutidig og lettere at gå til for forældrene. Andre bøger om børn og søvn er fx og Sov igennem uden gråd - for 1-6 årigeDenne nye udgave af bogen er opdateret, fx i forhold til soveudstyr og mad/spisning, og så er der flere henvisninger på tværs af kapitlerne i forhold til den tidligere udgave, Helens bog om børn & søvn. Det betyder at bogen fremstår nutidig og lettere at gå til for forældrene. Andre bøger om børn og søvn er fx Tryk & glad babysøvn og .


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 13. mar. 2012

En håndbog for trætte forældre, der har brug for hjælp og støtte i etablering af et stabilt søvnmønster hos deres lille barn.

Enhver, der har prøvet det, ved hvor opslidende det er, at have et barn, der er vågen om natten, eller træt og utidig om dagen, men ikke vil lægges hen og sove. Hjælpen er at hente i denne håndbog af en garvet sundhedsplejerske, som har flere bogtitler om forskellige temaer vedr. småbørn på sit cv, som også omfatter dvd'en Sådan sover dit barn, 2010. I dette tilfælde er der tale om en ny udgave af hendes Sådan får du dit barn til at sove fra 2010. Bogen er opbygget alderstrin for alderstrin, idet der er nogle typiske tendenser, der gør sig gældende, efterhånden som barnet udvikler sig. Helen Lyng Hansen er meget indfølende omkring, hvordan det lille barn opfatter og oplever verden, og det er en nøgle til at forstå, hvilke problemer, der kan gøre sig gældende i forhold til søvnen. Bogen er velstruktureret, har mange gode opsummeringer i punktform samt nogle fine cases til de enkelte alderstrin.

Ift. 1. udg. er bogen udvidet med emner, som forældre har efterspurgt fx middagssøvn og tvillingers søvn, samt Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. vuggedød. Ellers kan nævnes Alt, hvad du behøver at vide om barnets søvn men som du har været for træt til at spørge om og Godnat, min skat begge fra 2008.

Fin håndbog, der giver småbørnsforældre konkrete råd om, hvordan de støtter deres barns søvn til glæde for både dem og barnet.


Tidsskrift for jordemødre

Årg. 124, nr. 1 (2014)

af

af

Fie Hjørnet

Årg. 124, nr. 1 (2014)