Bøger / faglitteratur

Helens bog om børn & sygdom


Beskrivelse


Sundhedsplejerske giver gode råd til at passe det syge barn: Tackle høj feber, få barnet til at spise, drikke, sove m.m. Med leksikon om de mest almindelige børnesygdomme.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2013

af

af

Lis Pedersen

d. 21. maj 2013

Bogen henvender sig til alle de forældre, der har prøvet at være usikre på, om de gør det rigtige, når barnet er sygt. Det er en meget stor gruppe.

Lyng Hansen har skrevet flere bøger om børn, senest Helens bog om gråd og trøst, 2012, og hun er mennesket bag netsundhedsplejersken.dk. Efter en læsevejledning følger et kapitel, som handler om smitte, og hvordan man undgår det, vacciner, immunforsvaret og hvad der påvirker det. Et kapitel handler om omsorgen for barnet, hvordan observerer man barnet og ser, om noget er galt, hvordan er vejrtræningen, smerter, søvn m.m. Endelig et kapitel om besøget hos lægen med alt det indebærer: vagtlægen? almindelige helbredstjek, hvad betyder lægens ord? Den sidste del af bogen - ca 100 sider er et leksikon over de mest almindelige sygdomme og symptomer hos børn. Ud over indholdsfortegnelse har bogen også et register med henvisninger til, hvor forældrene finder svar på almindelige spørgsmål som fx må børn med feber komme i bad? Sidst almindeligt stikordsregister. Bogen er velskrevet, og henvender sig direkte til forældrene.

Der er ikke meget til forældre om sygdom hos børnene, den seneste er Godt og sundt for børn, 2010, som bygger på et holistisk grundlag. Den nyeste traditionelle bog om børnesygdomme er Politikens bog om barnets sygdomme, 3. udg. 2008.

Det er en god og anvendelig bog om syge og sløje børn, som her præsenteres. Hendes bøger er altid udlånt, og det vil denne sikkert også være.