Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Helgi Daner


Beskrivelse


Helgi vokser op på en gård. Men det viser sig at Helgi er kongesøn og at han er søn af en af de underjordiske. Skæbnen har store planer med Helgi, en mand der senere vil blive husket som Holger Danske.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 15. aug. 2014

Storslået og underholdende historisk roman, der benytter sig af træk fra fantasygenren i fortællingen om Holger Danske. Fra 12 år og op.

Helgi vokser op på en gård, men det viser sig at han er søn af Danermarkens konge. Samtidig finder Helgi ud af, at hans mor var en alf og det giver Helgi specielle evner. Vi er omkring år 800 og Karl den Store er frankernes konge og som et led i et større spil bliver Helgi sendt til Karl den Stores hof, hvor han udvikler sig til at blive en stor kriger. Men så kalder hjemlandet igen. Helgi Daner er en storslået fortælling om ære, kærlighed og blodets bånd. Til dels baseret på de tidlige europæiske myter og sagn.

Romanen er underholdende og forfatteren har et solidt greb om sprog og virkemidler. Således rejser hårene sig på armene, når Helgis skæbne udfolder sig, og samtidig bliver man rørt, når kærligheden er i fokus. Endvidere lykkes det Ottesen at blande virkelighed og myte sammen og det giver Helgis personlighed kant og et skær af noget magisk. Som her, hvor Helgi straffes: "Ifølge gydjen var det tegn på, at trolden i ham igen var blevet for stærk, og hun havde pisket ham hårdt og længe.".

Ottesens egen roman Slægtens offer, fra serien "Danerriget", belyser også brydningstiden mellem kristendommen og Nordisk mytologi.


litteratursiden.dk

d. 2. okt. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 2. okt. 2014

Storladen, kompetent og medrivende historisk roman om den danske sagnhelt Holger Danske. Blandingen af islandsk saga-stemning, lidt fantasy og overtro og korrekte historiske detaljer fungerer optimalt...


Berlingske tidende

d. 3. okt. 2014

af

af

Kari Sønsthagen

d. 3. okt. 2014


Weekendavisen

d. 3. okt. 2014

af

af

Damian Arguimbau

d. 3. okt. 2014


Kristeligt dagblad

d. 2. okt. 2014

af

af

Sara Nørholm

d. 2. okt. 2014