Bøger / faglitteratur / erindringer

Helle, Ib og "1944"-gruppen : frihedskæmpere under 2. verdenskrig


Beskrivelse


Om modstandsgruppen "1944", der under besættelsen bl.a. udførte sabotage, udgav illegale tryksager og drev en flugtrute til Sverige. Bogen er blevet til på baggrund af Helle Monies nedskrevne fortællinger, og breve og beretninger fra flere af dem, der kæmpede sammen med hende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2017

af

af

Sanne Mendel

d. 20. mar. 2017

Spændende og gribende bog om besættelsen og den danske modstandsbevægelse. Bogens fokus er på en af de modigste kvindelige frihedskæmpere, Helle Monies. For alle som er interesserede i besættelsestidens Danmark.

Forfatter Niels Gyrsting fra Frihedsmuseets Venner, har samlet breve og beretninger om og fra en af modstandskampens kvinder, Helle Monies. Helle efterlod sig bl.a. materiale fra sin mand Ib Christensen, som også var modstandsmand. Bogen giver et solidt indblik i livet under besættelsen og særligt livet for frihedskæmperne. Bogens fokus er på Helles liv og det hun gennemlevede sammen med Ib. Bogen indeholder billeder fra perioden og fra Helles og Ibs korte liv sammen, inden Ib døde i april 1945 i kampen mod tysk politi.

En medrivende og rørende bog som er meget læseværdig. Som læser kan man ikke undgå at blive påvirket af beretningerne.

Ønskes andre bøger med erindringer fra kvinder i den danske modstandsbevægelse, kan bogen Modstandskvinder anbefales. Her fortæller otte kvinder om deres indsats og oplevelser under besættelsen.


Våbenhistorisk tidsskrift

Bd. 50, nr. 3 (2017)

af

Bd. 50, nr. 3 (2017)