Bøger / skønlitteratur / roman

Hellere død end levende


Beskrivelse


Krimi. Kriminalkommissær Roy Grace tumler med en sag om liget af en kvinde, som er blevet fundet i Brightons kloaker. Samtidig findes liget af en anden kvinde i Australien, og begge kvinder har været gift med den samme mand, som omkom i New York 11. september 2001. Eller gjorde han?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 15. sep. 2009

Til læsere af solide og spændingsfyldte politiromaner med et godt plot og et troværdigt persongalleri.

Engelske Peter James (f. 1948) er nu kommet til fjerde velskrevne bind i serien med kriminalkommisær Roy Grace fra Brighton. Den er elementært spændende og holder ved hjælp af effektive og konsekvente skift i synsvinkel og tid læseren i skak fra først til sidst. Der er et spor med en falleret forretningsmand fra Brighton, som er i New York 11. september 2001 og pludselig får en idé til, hvordan han kan komme videre. Der er liget af en kvinde i Brightons kloakker og liget af en anden kvinde i Australien. Og endelig er der et spor om en paranoid kvinde, som skjuler sig i Brighton, men som bliver fundet af den voldelige og psykopatiske mand, som hun har skjult sig for. Hvad er sammenhængen mellem disse spor, hvis der er en sammenhæng, og er der personsammenfald? Roy Grace arbejder på sagen, altimens han skal forholde sig til kontroverser på arbejdspladsen og forholdet til kæresten. Fin krimi.

Serien med Roy Grace kan sagtens læses uafhængigt af hinanden, og herudover er der oversat yderligere fire krimier af Peter James, som fx kan sammenlignes med Ian Rankin.

Spændende og velfortalt engelsk politiroman med bred appel til krimilæsere i almindelighed og til læsere af engelske krimier i særdeleshed.