Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hellig kriger


Beskrivelse


Ahmed er 16 år og muslim. Hans familie stammer fra Syrien, men Ahmed føler sig hverken som dansk eller syrisk muslim. Men så møder han Wasim på nettet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2015

af

af

Lars Larsen

d. 25. mar. 2015

Tankevækkende og debatskabende bog for unge fra 13 til 16 år, der interesserer sig for islam og begrebet hellig krig.

Ahmed er 16 år og muslim. Hans familie stammer fra Syrien, men Ahmed føler sig hverken som dansk eller syrisk muslim. Han begynder at surfe på sider om Syrien, Islamisk Stat og Hellig krig. En dag støder han på 18-årige Wassim i et chatroom. Hos ham finder Ahmed nogle af de svar han leder efter. Wassim sætter ham i forbindelse med Bilal Bakour og snart tager Ahmeds liv en helt ny retning.

Den korte roman giver et fint nuanceret billede af en 16-årigs oplevelser og overvejelser, og de indsatte digte og glimtene fra krigszonen i Syrien understreger stemningen af usikkerhed og desperation. Det samme gør omslagets billede af en fuldt bevæbnet kriger, omend den valgte skrift her ser mere hebraisk end arabisk ud.

Blod & ære, frihed og tolerance sætter bogens tema i et historisk perspektiv og er sammen med trilogien om Yusuf andre gode bud på debatskabende litteratur.