Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Helt alene hjemme


Beskrivelse


Daniel er alene hjemme i familiens nye store hus, som er fuld af underlige lyde. Pludselig kigger en mystisk mand ind af vinduet og Daniel kommer i tanke om, at hoveddøren vist ikke er låst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2020

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 3. apr. 2020

To nye bøger i gyserserien "Svingens mørke verden", som nu består af 10 bøger. Bøgerne er letlæste, uhyggelige historier for 10-13-årige.

I "Optagelsesprøven" er David flyttet til en ny by med sin familie. Tre lokale drenge spørger, om han vil være med i "Bøllebanden". Han skal bare ringe på hos en gammel dame og spørge, hvorfor hun aldrig blinker. David tænker, at det ikke lyder så slemt, men der tager han fejl. I "Helt alene hjemme" er Daniel alene hjemme, fordi han er syg. Pludselig kigger en mystisk mand ind af hans vindue, og Daniel kommer i tanke om, at hoveddøren ikke er låst. Bøgerne er skrevet af den norske forfatter Arne Svingen, som også har skrevet serierne "Marv & ben" og "Hubert". Illustrator er Torstein Nordstrand, som ikke har illustreret andre bøger på dansk.

Bag på bøgerne står "Grufulde gys - serien for dig, der tør læse skumle fortællinger", og det er meget dækkende for bøgernes indhold. Begge bøger er uhyggelige fra start til slut, og de sort/hvide illustrationer underbygger fint den dystre stemning. En del af seriens øvrige bind er overnaturlige gys, men det er disse to ikke. Bøgerne er letlæste med korte kapitler og stor skrift. De skræmmende forsider og fængende bagsidetekster sælger bøgerne rigtig godt. Bogen "Helt alene hjemme" er ret forudsigelig, men det er ikke sikkert, at de 10-13-årige vil synes det.

Bøgerne minder meget om serier som fx "Koldt blod" og "Gyserklubben".