Bøger / faglitteratur / kogebøger

Helt enkelt : mad med 5 ingredienser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2012

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 26. mar. 2012

En kogebog der henvender sig til alle, der laver mad hver dag, og som ønsker ny og enkel inspiration.

En hverdagskogebog der består af retter med fem ingredienser - udover ting fra basislageret. På side 9 er en kort liste med basislager - såsom: olivenolie, citron, løg, mælk, sennep, mel, salt etc. Ialt 16 ingredienser. Med dem i huset er man klar til at gå i gang med forretter/frokostretter, hovedretter og desserter/kager. Alle ingredienser er lettilgængelige, og retterne er lette og varierede. De fem ingredienser pr. ret forstås helt bogstaveligt, selv i dessertkagen. Til sidst kommer - fem - menuforslag bestående af hver tre retter. Der er et godt alfabetisk stikordsregister bagest. Retterne er for de flestes vedkommende kendte med forenklinger, der gør dem velegnede til hverdagsmad. Det skal helst være både hurtigt og sundt, hvilket er formålet med bogen. Og så gør det jo ikke noget, at det samtidigt er både lækkert og sundt. Forfatteren er en alsidig kok, der samtidig er en flittig madskribent i bl.a. Politiken.

Carsten Kyster har tidligere udgivet flere kogebøger; bl.a.: Chop chop, 2008, der guider os gennem det thailandske køkken samt Aarstidernes nordiske hverdagsmad, 2011. Min personlige favorit er: Funky hverdagsmad, 2009, der også fokuserer på den daglige madlavning.

En enkel og ligetil hverdagskogebog med sund og lækker mad, der er lige til at gå til med få ingredienser og sunde råvarer.