Bøger / faglitteratur / opskrifter

Helt magnifique! : franske kokke ved det danske hof


Beskrivelse


Om 1600-tallets kongelige tafler og om dansk og fransk madkultur og lighederne mellem de kongelige måltider dengang og nu. Samt om barokkens hofliv, de franske og danske kokke og alle de andre i den enorme husholdning og om en overdådighed af råvarer. Med Prins Henriks opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

2007

Bogen for alle, der kan lide historie og mad og en god historie om god mad.

H.K.H. Prins Henrik har igen begået en kogebog. Denne gang en kogebog, der i lige så høj grad fortæller historie. Vi hører om den franske og den danske madkultur tilbage i tiden. Hvordan den franske mode var ved hoffet for flere hundrede år siden, sproget og dets betydning, kammerfruer og skræddere, de franske kokke, de riges bord, hofholdningen, hofbageriet, vinkælderen etc. Alt sammen informative og overskuelige kapitler, der kan læses uafhængigt af hinanden. Over halvdelen af bogen er viet til historiefortællingen - resten til deciderede opskrifter. Til hjælp er der bagest i bogen en genvej til opskrifterne, da indholdsfortegelsen primært koncentrerer sig om de historiske kapitler. Opskrifterne er en blanding mellem kendte ingredienser i nye/ikke kendte opskrifter og de mere kendte opskrifter med lettere ukendte ingredienser. Der er fx suppe på due, lam á la royale, tunge i druesaft og skinke i hø. Der er også blevet plads til nogle af prinsgemalens ekstra opskrifter. Bogen er omkranset med forsidens frugter, og der er flotte billeder i historisk stil.

Vi kender bl.a. H.K.H. Prins Henrik fra hans tidligere kogebogsudgiverlser bl.a. Prinsens lette livretter, 2006 og Ikke altid gåselever, 1999.

En flot og indbydende kulturel, historisk kogebog, der vil blive brugt af læsere til H.K.H. Prins Henriks allerede kendte kogebøger, samt af andre der gerne vil læse historier om mad, kultur og historie.Informationer og udgaver