Bøger / skønlitteratur / noveller

Helt mørkt, intet lys


Beskrivelse


Fire noveller om en kvinde, der begraves i en brønd, et voldtægtsoffer, der tager sagen i egen hånd, en sælger, der tilbyder at forlænge livet, og en skjult seriemorder.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2017

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 27. okt. 2017

En kvinde, der begraves i en brønd, et voldtægtsoffer, der tager sagen i egen hånd, en sælger, der tilbyder at forlænge livet og en skjult seriemorder. Fire diabolske fortællinger fra gysermesteren Stephen King. Til gyserlæserne og de mange Stephen King-læsere.

Samling, der indeholder fire kortromaner. Vi møder manden, der dræber sin hustru og begraver hende i brønden. Vi møder forfatteren, der efter et foredrag, bliver voldtaget. Og vi møder en mand, der har kræft, som laver en aftale med en mystisk sælger om at få forlænget livet. Og til sidst møder vi kvinden, der finder ud af, at hendes mand er seriemorder. Bag den danske oversættelse står Stephen King-veteranen Mogens Wenzel Andreasen. Samlingen afsluttes med et efterskrift af Stephen King.

De fire fortællinger er skrevet af en Stephen King i diabolsk topform. King tager os med på en rejse ind i de mørke afkroge af menneskets sjæl, og det gør han med en stor forståelse for genre og metalag. I "1922" er vi i Edgar Allan Poe-land med morderen, der hjemsøges. I "Den store chauffør" tager King et sikkert greb om "rape-revenge" subgenren, i "En rimelig forlængelse" er det den klassiske aftale med djævlen, der skildres, og i "Et godt ægteskab", er det seriemorderthrilleren, der får et tvist. Det er veloplagt, uhyggeligt og ganske uimodståeligt.

Stephen King mestrer også det korte format i samlinger som AtlantisTågen og andre noveller og Tågen og andre novellerStephen King mestrer også det korte format i samlinger som Atlantis og .


litteratursiden.dk

d. 29. sep. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 29. sep. 2017

I fire kulsorte og dystre noveller udforsker King det gode og onde i mennesket og cementerer endnu engang, at han er én af verdens bedste historiefortællere. I ’Helt mørkt, intet lys’ er vi helt nede...


Berlingske tidende

d. 21. sep. 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 21. sep. 2017


Jyllands-posten

d. 10. dec. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. dec. 2017


Weekendavisen

d. 29. sep. 2017

af

af

Lars Bukdahl

d. 29. sep. 2017