Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Helt som de andre


Beskrivelse


Egentlig har det aldrig generet Leonora at hun har en benprotese. Men da hun møder August mærker hun, hvor skønt det er at være helt som de andre, så hun vælger ikke at fortælle ham om sit handicap.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2018

af

af

Lars Larsen

d. 18. sep. 2018

Lille fin roman om at være - og føle sig - anderledes, og om at træffe sine valg. For 13-16 år.

Egentlig har det aldrig generet Leonora at hun er handicappet og har en benprotese. Hun går ivrigt op i håndbold, og selv om hun ikke selv kan være med på banen har hun det sjovt sammen med veninderne. Men da hun møder August mærker hun, hvor skønt det er at være helt som de andre, så hun siger ikke noget om sit handicap til ham. Det går godt et stykke tid, men efterhånden udvikler fortielserne sig til løgne, og Leonora bliver nødt til at træffe et valg. Romanen indgår i serien "Spurt".

Romanen giver en fin beskrivelse af Leonoras splittelse mellem omgivelsernes råd og forventninger og hendes egne behov for bare at være Leonora. Sproget er enkelt, kapitlerne korte og der er megen dialog og oplæg til samtale.

Skøre mor!WonderHul i hovedet, Wonder og Hul i hovedet handler også om at livet som ung handicappet og om familie og venskabSkøre mor!, og Hul i hovedet handler også om at livet som ung handicappet og om familie og venskabSkøre mor!, Wonder og handler også om at livet som ung handicappet og om familie og venskab.


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 8 (2018)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 71, nr. 8 (2018)