Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heltene samles


Beskrivelse


Superskurkeorganisationen PYRE opruster, og superhelten Skjold beslutter at samle de andre superhelte. Men Medusa er i kløerne på doktor Raken. Kan de kæmpe mod en af deres egne?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2019

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 21. nov. 2019

To bøger i serien "De unge helte" om Ghost, Nordlys, Medusa og Skjold. Hæren PYRE har onde planer, heltene må samle deres kræfter for at kæmpe imod. Men en af dem er i PYREs vold. Spændende og letlæste bøger for dig mellem 10 og 13 år.

Hver for sig har de fire superhelte kæmpet mod organisationen af superskurke, PYRE, men nu er det nødvendigt at samles for at forhindre de onde planer. I "Heltene samles" tager Skjold initiativ til at få de andre med, men Medusa kan de ikke nå. Hun er i kløerne på doktor Raken og bliver brugt som et hemmeligt våben. Kan de andre kæmpe mod deres ven? I "Kampen mod PYRE" er Ghost død, og de andre tre jaget af superhelte-dræberen Draug. Kan de nå at redde landet og dem selv? Bøgerne er selvstændige fortsættelser af bøgerne i det fælles superhelteunivers, som også har titler som Ghost - som en tyv i nattenNordlys - skindæderen og Nordlys - skindæderenHver for sig har de fire superhelte kæmpet mod organisationen af superskurke, PYRE, men nu er det nødvendigt at samles for at forhindre de onde planer. I "Heltene samles" tager Skjold initiativ til at få de andre med, men Medusa kan de ikke nå. Hun er i kløerne på doktor Raken og bliver brugt som et hemmeligt våben. Kan de andre kæmpe mod deres ven? I "Kampen mod PYRE" er Ghost død, og de andre tre jaget af superhelte-dræberen Draug. Kan de nå at redde landet og dem selv? Bøgerne er selvstændige fortsættelser af bøgerne i det fælles superhelteunivers, som også har titler som Ghost - som en tyv i natten og .

Det er som resten af serien hurtigt læste og spændende bøger med korte kapitler og mange fine illustrationer af Bodil Bang Heinemeier, som støtter læsningen. De fire helte er ret forskellige i evner og typer, og kontrasten mellem deres helt almindelige hverdagsjeg og det barske superhelteliv er ret sjov og fint beskrevet. Og så er der også lidt kærlighed at varme sig på mellem al balladen. Jeg anbefaler, at man læser bøgerne i rækkefølge.

Team Hero - kampen om skyggesværdet er en anden let serie fra superhelteuniverset.