Bøger / skønlitteratur / roman

Helvede åbent : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Med Tommy Bergmann i spidsen kommer politiet i tvivl om, en tidligere dømt seriemorder kan være uskyldig. Hvad er sandheden, og kan man tro på en psykopat?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2016

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 16. feb. 2016

Ny og spændende krimi om den norske politimand Tommy Bergmanns arbejde med opklaring af en nutidig sag, med tråde tilbage til tidligere forbrydelser, i et intenst og dramatisk plot.

Den voldsomme mishandling og skamfering af en ung pige i 2004 minder om mordmetoden ved en serie pigemord frem mod 1988, hvor en mand blev dømt for mordene og indespærret som psykopat. Er gerningsmanden den samme, så er den dømte uskyldig. Bergmann og hans kollega Susanne Bechs opklaringsarbejde åbner gamle sår hos de involverede, og sagerne udvikler sig hurtigt til at blive både personlig og farlig.

Højdramatisk plot intenst fortalt med fokus på selve politiarbejdet, opdagernes personlige baggrund samt deres tvivl. Fortalt gennem skiftende personer, dog især af Bergmann. Det giver en dynamisk læsning, hvor der stadig er overblik over sagens forløb og elementer. Bogen er velskrevet, spændende og fokuseret. Selv om sagerne ser ud til at opklares, åbnes der til sidst for en fortsættelse. Hit med den i en fart!.

Bogen er i samme helt egne stil som bind 1 i serien, men kan læses selvstændigt, og Bergmann vækker stadig mindelser om fx Rebus og Wallander.


litteratursiden.dk

d. 6. apr. 2016

af

af

Anne Juul Andersen

d. 6. apr. 2016

Den svære toer i krimiserien om Oslo-politimanden Tommy Bergmann er en velskrevet, spændende og til tider bestialsk page turner inspireret af virkelighedens opsigtsvækkende kriminalsager. Gard Sveen d...


Politiken

d. 11. mar. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 11. mar. 2016


Weekendavisen

d. 18. mar. 2016

af

af

Morten Hesseldahl

d. 18. mar. 2016