Bøger / skønlitteratur / noveller

Helvede : noveller


Beskrivelse


Noveller. Er helvedet et konkret sted? Kan man ansætte en dømt morder som telefonsælger og hvad er Baard-Wagner prøven? En samling af 12 noveller der tager læseren med på en mørk rejse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2019

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 12. apr. 2019

Igennem 12 noveller tages læseren med på en rejse ind i forskellige udgaver af helvede, fra det konkrete til det helvede, der lurer lige under overfladen. Til læsere af nyere dansk horror.

"Helvede" er en novellesamling der består af 12 noveller. Titlerne er blandt andet "Helvede", "Baard Wagner-prøven", "De rigtige mennesker er døde" og "Tættest på gud." Den første og den sidste novelle fungerer som en form for rammefortælling. Samlingen er skrevet af Jonas Wilmann og forsiden er et udsnit af den flamske maler Jan Van Eycks dystre maleri "Crucifixion and Last Judgement" fra 1400-tallet.

En underholdende, velskrevet og meget intelligent udgivelse, hvor Wilmann udfordrer begrebet "helvede", som både noget konkret og noget mere diffust. Den røde tråd i samlingen er, at helvede, på den ene eller anden måde, lurer lige under overfladen og at vanvid og normalitet konstant udfordrer hinanden. Novellerne spænder mellem det meget konkrete og enkle som i "#superforælder" og det intertekstuelle og mere dybdegående som i "De rigtige mennesker er døde." Wilmann viser endnu engang at han hører til blandt de bedste danske genreforfattere. Stemningsfuld forside.

Det er oplagt at henlede opmærksomheden på Wilmanns novellesamlinger Frygt-filerneUdkantshistorier og den fremragende Udkantshistorier. Af andre dygtige danske novelleforfattere bør nævnes Amdi Silvestri og Teddy VorkDet er oplagt at henlede opmærksomheden på Wilmanns novellesamlinger Frygt-filerne og den fremragende . Af andre dygtige danske novelleforfattere bør nævnes Amdi Silvestri og Teddy Vork.