Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Helvedes hunde


Beskrivelse


Drengeagenten og dæmonologen Morgan med kodenavnet Infernus foretager en dramatisk afhøring af to indsatte på et sindssygehus. Det fører ham til heden ved Dartmoor og lige i armene på en flok varulve.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2013

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 28. jan. 2013

Gyser-detektiv historie for børn fra 10 år, der kan lide at læse om det overnaturlige, okkultisme og varulve. Bogens for- og bagside rammer historiens gotiske og mørke univers, og skal nok skille fårene fra bukkene.

Det tredje bind i serien om den unge dæmonolog Morgan, der under kodenavnet Infernus arbejder for den engelske efterretningstjeneste i afdelingen MI9, hvor man efterforsker overnaturlige, okkulte eller paranormale fænomener og forbrydelser. En dramatisk afhøring af to indsatte på et sindssygehospital fører Morgan og pigen Reiko til Dartmoor og lige i armene på en flok varulve. Heldigvis har Morgan og Reiko læst på lektien, og deres viden om okkultisme og varulve redder dem sikkert gennem uhyggelighederne. Godt skrevet og solidt researchet gyserhistorie med en hel del flirten med genrens klassikere. Der er kræset for detaljerne med tekstens vekslen mellem sort og hvid baggrund, og ikke mindst med illustratorens sans for at skabe den helt særlige gotiske gyserstemning.

I seriens to første bind er der flere okkulte historier med Morgan og MI9. Ulm af Nick Clausen kan anbefales som en anden god fortælling om varulve.

Rigtig mange varulve og meget okkultisme i det tredje bind i serien med drengeagenten Morgan alias Infernus fra MI9. Velskrevet, godt researchet med stemningsfulde illustrationer.


Weekendavisen

d. 15. feb. 2013

af

af

Emil Blichfeldt

d. 15. feb. 2013