Bøger / faglitteratur

Hemmelige selskaber


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 16. maj 2013

Denne bog retter sig som de andre i serien Historiens højdepunkter dels mod den almindeligt interesserede (unge) læser og dels mod opgaveskrivere fra omkring 7. klasse.

Bogen beskriver en række hemmelige selskaber fra Frimurerne over Yales eksklusive Skull and Bones klub til Ku Klux Klan. Beskrivelserne er sobre og nøgterne og forholder sig faktuelt til de enkelte selskaber, men der er ikke altid konsekvens i opdelingen. Således fortsætter beretningen om Skull and Bones direkte over i en beskrivelse af Bilderberggruppen. I en række andre kapitler sættes tilgrænsende emner som forskellige konspirationsteorier, forskellige mere eller mindre magiske symboler og ganske almindelige uforklarlige hændelser under lup. Bogen er skrevet i et let og ligefremt sprog, illustrationerne er velvalgte og informative. Generelt forbliver det dog lidt uklart, hvorfor de forskellige emner er udvalgt og den lidt ufokuserede redaktion efterlader læseren med indtrykket af en rodet udgivelse. Et godt stikordsregister hjælper dog på overblikket.

Dan H. Andersens Skjulte magter fra 2006 beskriver nogle af de samme selskaber, de to bøger er dog så forskellige i indhold, at de i højere grad supplerer end erstatter hinanden.

God, men også lidt rodet bog, som beskriver en række kendte hemmelige selskaber og berører nogle almindeligt kendte konspirationsteorier.