Bøger / faglitteratur / erindringer

Hemmeligheden : erindringer fra et rigt liv med depression


Beskrivelse


Asger Baunsbak-Jensens (f. 1932) erindringer om at vokse op med en depressiv far og selv leve med en depressionssygdom og om at udfordre og overvinde depressionen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Flemming Faarup

2008

Bogen handler om forfatterens liv med angst og deraf følgende depression, og han anviser, hvordan man kan overleve og leve med sygdommen. Der er også anvisninger på, hvordan man kan undgå at blive stresset og deprimeret. Bogen henvender sig derfor ikke kun til biografilæsere, men også til dem, der har brug for hjælp til at håndtere depression, enten hos sig selv eller hos pårørende.

Forfatteren, tidligere politiker nu præst, har i sit store forfatterskab af både fag- og skønlitteratur, vist sine evner til at skrive i et meget ligefremt sprog, der gør, at hans bøger kan læses af alle, også børn i de sidste skoleklasser. Det er barndommens stadige angst for hvordan faderens depression gav sig udtryk, der har givet "ar, som aldrig forsvinder".

ABJ har tidligere udgivet en række selvbiografier, mest om barndommen, men også noget fra voksenlivet. I denne nye biografi synes det, som om han har fået en erkendelse af, hvad det er, der har præget hans liv, og derfor genskrives erindringerne ud fra en ny synsvinkel.

Bogen om et liv fyldt med depression og forskellige følgevirkninger er hudløst ærligt skrevet. Det gør, at den ud over at være en interessant biografi, der giver anledning til refleksion også kan bruges som en slags håndbog i, hvordan man kan få et godt liv på trods af sygdommen.


Kristeligt dagblad

d. 27. feb. 2008

af

af

Claus Grymer

d. 27. feb. 2008


Politiken

d. 27. nov. 2007

af

af

Edel Hildebrandt

d. 27. nov. 2007


Højskolebladet

Årg. 133, nr. 1 (2008)

af

af

Niels H. Elberling

Årg. 133, nr. 1 (2008)