Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hemmeligheden


Beskrivelse


13-årige Liva har masser af problemer. Hendes bedste veninde får en anden veninde, hendes mormor bliver syg, hendes far skal have tvillinger med sin nye kone, manden i hendes barnepigejob lægger an på hende og værst af alt: hendes frygtelige stedbror flytter ind.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 26. nov. 2015

Liva er 13 og har meget at tænke på. Det værste er, at hendes frygtelige stedbror skal flytte ind. En roman til piger på 12-14 år.

Liva er 13 og hader tanken om, at hendes lidt ældre og utålelige stedbror Benjamin skal bo sammen med hende, hendes mor og stedfar det næste år. Hendes bedste veninde får en anden veninde, Livas elskede mormor bliver meget alvorligt syg, det går ikke så godt mellem hendes mor og stedfar, mens faderen og hans nye kone skal have tvillinger. Oven i det hele er manden i hendes babysitterjob lige lovlig nærgående. Selv om Liva hader Benjamin, er hun ret interesseret i ham, og pludselig falder de pladask for hinanden, men de holder det skjult for deres forældre.

En velskrevet bog, der i et fint sprog beskriver den 13-14-årige Livas tanker og udfordringer, så man kan spejle sig i dem. Problemstillingerne er velkendte for de fleste teenagere, men det er nok de færreste, der oplever så mange på en gang, som Liva gør.

Dorte Roholte har skrevet en række romaner i den populære "Sommerfugle-serien". "Hemmeligheden" kan sammenlignes med fx ProvinspigerSkøre hjerter og Skøre hjerterDorte Roholte har skrevet en række romaner i den populære "Sommerfugle-serien". "Hemmeligheden" kan sammenlignes med fx Provinspiger og .