Bøger / skønlitteratur / roman

Hemmeligheder


Beskrivelse


Den unge gymnasielærer Pietro har under en hed affære med Teresa, en tidligere elev, betroet hende en frygtelig hemmelighed. Kort efter slutter forholdet, men angsten for afsløring får betydning for resten af Pietros liv.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2020

af

af

Birgit Sloth

d. 17. mar. 2020

Den unge gymnasielærer Pietro og Teresa, en tidligere elev, har under en hed affære fortalt hinanden en frygtelig hemmelighed. Kort efter slutter forholdet, men angsten for afsløring får betydning for resten af Pietros liv. For læsere af intense, psykologiske romaner om parforhold.

Pietro gifter sig snart med Nadia, der er kollega på gymnasiet i Rom. De får børn, og Nadia må opgive sine studier. Til gengæld får Pietro succes som skribent og foredragsholder om skolevæsenet, og senere som politiker. Han har sporadisk kontakt med Teresa, men frygten er hos ham konstant og gør, at han må bestræbe sig på at være den bedst mulige ægtemand, far og pædagog. Romanen har tre historier med hver sin fortæller. Første historie er Pietros, og den fylder næsten hele romanen. I anden og tredje historie rykkes der fyrre år frem. Af Domenico Starnone er tidligere udkommet DrilleriBånd og BåndPietro gifter sig snart med Nadia, der er kollega på gymnasiet i Rom. De får børn, og Nadia må opgive sine studier. Til gengæld får Pietro succes som skribent og foredragsholder om skolevæsenet, og senere som politiker. Han har sporadisk kontakt med Teresa, men frygten er hos ham konstant og gør, at han må bestræbe sig på at være den bedst mulige ægtemand, far og pædagog. Romanen har tre historier med hver sin fortæller. Første historie er Pietros, og den fylder næsten hele romanen. I anden og tredje historie rykkes der fyrre år frem. Af Domenico Starnone er tidligere udkommet Drilleri og .

Romanen er velskrevet og psykologisk overbevisende, hvis man tror på præmissen om hemmelighedens kraft. Synsvinklen er overholdt, så man kommer tæt på Pietro, men det føles også lidt ensidigt. Romanen er opbygget præcis som forfatternes andre bøger, og som forventet kommer et tvist til sidst.

Historie om et ægteskabLærerindens sangBånd skildrer et ægteskab indefra med fast synsvinkel, mens Lærerindens sang skildrer en lærer, der får nyt syn på sin undervisning ved at blive iagttaget udefra BåndHistorie om et ægteskab skildrer et ægteskab indefra med fast synsvinkel, mens skildrer en lærer, der får nyt syn på sin undervisning ved at blive iagttaget udefra BåndHistorie om et ægteskab skildrer et ægteskab indefra med fast synsvinkel, mens Lærerindens sang skildrer en lærer, der får nyt syn på sin undervisning ved at blive iagttaget udefra .


litteratursiden.dk

d. 6. maj 2020

af

af

Anny Skov Madsen

d. 6. maj 2020

Romanen giver et fint indblik i en mands indre dilemmaer og dæmoner og i, hvordan frygten for at blive afsløret som et middelmådigt menneske former hans liv. Gymnasielæreren Pietro er besat af sin ti ...


Politiken

d. 3. okt. 2020

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 3. okt. 2020


Kristeligt dagblad

d. 10. juni 2020

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 10. juni 2020


Jyllands-posten

d. 20. maj 2020

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 20. maj 2020


Information

d. 7. maj 2020

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 7. maj 2020