Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hemmeligheder


Beskrivelse


16-årige Julie er god til at træffe dårlige beslutninger, og selvom det bringer hende i uheldige situationer, klarer hun sig igennem og lærer af sine fejl.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2019

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 4. mar. 2019

Julie er god til at træffe dårlige beslutninger, og selvom det bringer hende i uheldige situationer, klarer hun sig igennem og lærer af sine fejl. Roman for 14-16-årige.

Julie har det svært med sin grænseoverskridende stedfar. Samtidig har hun det svært i skolen, hvor hun ikke rigtig kan finde sig til rette. Julie beslutter sig for, sammen med sin lillesøster, at køre fra deres mor og stedfar, hjem til faren. Turen går dog slet ikke som planlagt, da de kører galt og ender hos et ældre ægtepar, der tager sig af dem. Her lærer Julie en del om sig selv. Hun lærer at hun ikke altid skal please andre, men også gøre hvad der er bedst for hende selv. Hun får endda også et mål med sit liv og tør gå efter det. Hun finder også selv kærligheden, men den kan være svær at håndtere, når man ikke har de bedste rollemodeller.

Udmærket historie om at ryste sig fri fra sin dårlige opvækst, om at lære af sine dårlige beslutninger og om at tro på og finde sig selv. Tabuet om seksuelt overgreb ligger konstant og ulmer i ens bevidsthed, mens man læser bogen. Julie har svært ved at komme videre og åbne sig for en ny kærlighed.

Af andre bøger om kampen for at finde sig selv og være tro mod sig selv findes SindstequilaVenus Fluefanger og Venus FluefangerAf andre bøger om kampen for at finde sig selv og være tro mod sig selv findes Sindstequila og .