Bøger / skønlitteratur / spænding

Hemmeligt våben


Beskrivelse


Liz Carlyle, højt placeret i MI5, opsnuser at en terrorgruppe er dannet i London, og sætter alt ind på at afsløre gruppen inden et terrorangreb. IRA har en muldvarp i MI5, og jagten på at afsløre ham spiller ind i terrorangrebet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Drustrup Larsen

2007

En velblandet cocktail af en agent- og spændingsroman af klassisk og samtidig aktuelt snit samt med appel til mange.

En muldvarp i den engelske efterretningsorganisation MI5, konflikten i Nordirland og terrortrusler fra IRA og al Qaeda er hovedingredienserne. Liz Carlyle er højt placeret i MI5 og opsnuser, at en terrorgruppe er dannet i London, og så begynder samarbejdet for at finde den inden et terrorangreb. Samtidig erfarer man, at IRA har en ikke-aktiveret muldvarp i MI5, og også jagten på ham tager fart. De to spor krydses, og en opklaring af den dramatiske situation bliver beskrevet grundigt gennem de forskellige faser. Forfatterens fortid gennem mange år i MI5 hvoraf 4 år som generaldirektør viser sig i de grundige beskrivelser af aktører og overvejelser, med baggrunden for muldvarpens personlige bevæggrund som eneste mindre troværdige element. De detaljerede beskrivelser sænker tempoet i historien lidt, og bogen er således ikke en pageturner, men både spændende og interessant.

Plottet minder ret meget om forfatterens Udsat (2005). Hovedpersonen er den samme, og hun er knapt kommet sig over begivenhederne fra 1. del. Det er en fordel, men egentlig ikke nødvendigt, at læse bøgerne i rækkefølge.

Spændende og overvejende sandsynligt indblik i efterretningsagenternes verden og virke med et ret aktuelt plot. Ikke så knugende spændende og kompleks som Le Carrés bøger, men mere up-to-date. Elementært spændende afslapningslæsning.


litteratursiden.dk

d. 9. juli 2007

af

af

Beth Høst

d. 9. juli 2007

Ægte britisk agenthistorie, med en køn og hurtigtænkende pige i hovedrollen. Forfatteren var efterretningschef, og en uortodoks en af slagsen, så hun ved, hvad hun snakker om. Hovedpersonen i Stella R...


Politiken

d. 19. juni 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 19. juni 2007


Berlingske tidende

d. 16. juni 2007

af

af

Jesper Beinov

d. 16. juni 2007