Bøger / skønlitteratur / roman

Hende du forlod


Beskrivelse


I 1916 savner franske Sophie sin kunstmalermand, der er ved fronten, men heldigvis har han efterladt hende et maleri. I 2006 hænger maleriet hjemme hos den engelske Liv, som sørger over sin afdøde arkitektmand. Nu gør Sophies efterkommere krav på maleriet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 19. jan. 2015

Jojo Moyes' varemærke er underholdende og fascinerende kærlighedsromaner, hvor siderne vender sig selv. Således også i dette tilfælde, hvor der vil være et stort kvindeligt publikum.

Der er to krydsende spor i romanen: Frankrig 1916, hvor den unge kvinde Sophie med sin søster driver et hotel i provinsen, efter deres mænd er kaldt til fronten. Sophies mand er kunstmaler, og hun savner ham forfærdeligt, men heldigvis har hun et af hans malerier, der holder hende oppe. En tysk kommandant kaster sin kærlighed på såvel Sophie som maleriet, hvilket får fatale følger. I London 2006 sørger den nogle og trediveårige Liv over sin pludseligt afdøde arkitektmand, ligesom hendes økonomi vakler. Heldigvis har han efterladt hende et gammelt fransk maleri, der holder hende oppe, og heldigvis støder hun ind i en charmerende mand ved navn Paul. Ved et tilfælde opdager Sophies efterkommere eksistensen af maleriet, og assisteret af et firma, hvor chefen hedder Paul, kræver de det tilbage.

Aldeles charmerende og velfungerende underholdningsroman. De to spor og måden, der bliver krydsklippet, giver et fint drive og gør, at man hele tiden lige må læse lidt videre.

Jojo Moyes (f. 1969) har med sine nu seks romaner på dansk et solidt tag i læsere af romantiske underholdningsromaner. i 2014 udkom den lille Honeymoon i Paris, der er en slags forhistorie til "Hende du forlod," men man behøver ikke at have læst den først.


litteratursiden.dk

d. 19. feb. 2015

af

af

Rikke Bødker

d. 19. feb. 2015

Et maleri er omdrejningspunkt for to unge kvinders historie med 100 års mellemrum i denne velskrevne og rørende kærlighedsroman fra Jojo Moyes. Romanen tager sin begyndelse i oktober 1916 i Peronne, ...


Berlingske tidende

d. 6. sep. 2015

af

af

Eva Pohl

d. 6. sep. 2015