Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Hendes Majestæt Dronningen 75 år : en dragtkavalkade


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 6. juli 2015

Udstilllingskatalog fra Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, som genfortæller en del af Dronning Margrethe II's liv med udgangspunkt i hendes dragter. For besøgende på udstillingen, men også for dem, der interesserer sig for Dronning Margrethes liv og nogle af hendes store kjoler og deres modeskabere.

Dronning Margrethes 75 års fødselsdag er blevet fejret på mange måder, blandt andet ved en stor udstilling, som viser en del af de dragter, hun har båret ved offentlige lejligheder i 75 år. Det er lige fra dåbskjolen, en sommeruniform for Kvindeligt Flyverkorps , bryllupskjolen, mange gallakjoler fa de store fester og kjoler, som hun har båret ved statsbesøg. Ved hver kjole er der en beskrivelse af hvem, der har kreeret kjolen, hvilke stoffer den er lavet af og hvornår hun har båret den. Udover fotos er der også enkelte malerier, hvor hun bærer den omtalte dragt.

Hvis man interesserer sig for Dronning Margrethes store kjoler, er her en fin lille kommentar til de enkelte kjoler, også selv om man ikke har set udstillingen på Frederiksborg Museum. Mange vil sikkert kunne genkende dragterne fra fjernsynets dækning af de forskellige begivenheder.

Hvis man har lyst til at læse mere om Dronning Margrethes kjoler og dragter, kan det lade sig gøre i den noget større Dronningens kjoler.