Bøger / skønlitteratur til børn

Her er jeg


Beskrivelse


Billedbog. En lille dreng viser sit ansigt og sin krop med alle dens fantastiske funktioner. Han tager tøj på trin for trin og viser sine venner og familie frem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2014

af

af

Marianne Agger

d. 28. aug. 2014

Her er tre nye bøger for de 1-3-årige børn: Her er jeg, Mig og min dag og Mig og årstiderne. De fokuserer på hverdag og genkendelighed og er brugbare derhjemme og i institutioner. Forsiderne viser en glad, rund og sund dreng i typisk Slegers-stil.

Slegers er populær på bibliotekerne. Især for sine bøger om Noa og Nanna. I Her er jeg viser en lille dreng sit ansigt med øjne, næse, mund, ører, hår og tænder. Han fortæller også om sin krop og dens funktioner. Han trækker sit tøj på lidt ad gangen og introducerer sine venner, som består af kæledyr, tøjdyr, en storesøster og mor og far. Mig og min dag fortæller om drengens dag fra morgen til aften. Han spiser, leger, er i bad og bliver puttet. Det hele sker trin for trin i den rigtige rækkefølge. I Mig og årstiderne følger vi årets gang fra foråret med nye blade og blomster til sommer med strand, vand og is. Efteråret kommer med regn, mens vinteren byder på sne og kælketure. Bøgerne har fire kapitler, der fortæller en lille historie med genkendelige situationer. Hvert opslag består af en kort tekst og tegninger, der passer til. Begge dele er enkle og ligetil. Bøgerne har et format på 16,5x16,5 cm, og de er lavet i et holdbart materiale.

Der findes mange bøger om samme emner. Bøgerne her skiller sig ikke ud, hvad angår kvalitet og originalitet, men de fungerer godt og kan bruges sammen og hver for sig.

Tre bøger, der kan supplere lignende bøger om kroppen, hverdagen og årstiderne.Informationer og udgaver