Bøger / skønlitteratur / roman

Her, hvor vi mødes


Beskrivelse


En litterær rejse der bevæger sig frit mellem tid og rum. John Berger beretter om de møder, han har haft rundt om i Europa med mennesker, der har betydet mest i hans liv - efter deres død.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2017

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 17. mar. 2017

"De døde bliver ikke der hvor de er begravet" er et citat fra Johns afdøde mor som han møder i Lissabon 10 år efter hendes død. For læsere af rejseskildringer og poetiske bøger.

Nogle af de mennesker der har betydet mest i forfatterens liv møder han efter deres død i denne erindringsbog. Han møder fx sin mor i Lissabon, i Islington en elskerinde fra ungdommen og i Krakow hans gamle mentor. Gennem mødet med de afdøde får vi fortalt om hans barndom og ungdom via flashbacks. Forfatteren er både rejsende i tid og sted idet vi bevæger os fra fortid til nutid og fra by til by. Bogen udkom på engelsk i 2005. Den er en del af C&K Forlags rejsebibliotek som er en serie af bøger "skrevet på længslen efter at komme ud, komme væk, opleve det fremmede, være i naturen, mærke sin krop, vandre til fods, udsætte sig selv for det nye og ukendte". Af andre titler i serien kan nævnes VandmærkeWild og WildNogle af de mennesker der har betydet mest i forfatterens liv møder han efter deres død i denne erindringsbog. Han møder fx sin mor i Lissabon, i Islington en elskerinde fra ungdommen og i Krakow hans gamle mentor. Gennem mødet med de afdøde får vi fortalt om hans barndom og ungdom via flashbacks. Forfatteren er både rejsende i tid og sted idet vi bevæger os fra fortid til nutid og fra by til by. Bogen udkom på engelsk i 2005. Den er en del af C&K Forlags rejsebibliotek som er en serie af bøger "skrevet på længslen efter at komme ud, komme væk, opleve det fremmede, være i naturen, mærke sin krop, vandre til fods, udsætte sig selv for det nye og ukendte". Af andre titler i serien kan nævnes Vandmærke og .

En poetisk roman som er meget beskrivende, især om de byer forfatteren besøger. Det er ikke tydeligt for læseren, hvad han laver i de byer og om han drømmer eller er vågen. Er velegnet til læseklubber.

Rejsende i Europa med tanker på fortiden finder man også i Spøgelser, overaltDen gamle verden og Den gamle verdenRejsende i Europa med tanker på fortiden finder man også i Spøgelser, overalt og .


Berlingske tidende

d. 13. maj 2017

af

af

Jørgen Johansen

d. 13. maj 2017


Politiken

d. 14. maj 2017

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 14. maj 2017


Weekendavisen

d. 24. maj 2017

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 24. maj 2017