Bøger / skønlitteratur til børn / billedordbøger

Her i børnehaven : en billedordbog


Beskrivelse


Billedbog. Samira skal starte i børnehaven og hendes ven, Emil, viser hende alle de spændende ting, man kan lave i børnehaven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 4. dec. 2018

Følg med på Samiras første dag i børnehaven og lær ord fra børnehavens hverdag. Bogen kan læses for alle børn på 2-5 år.

Det er Samiras første dag i børnehave, og Emil, der allerede har gået i børnehave i et stykke tid, glæder sig til at vise Samira alt det, de skal lave. Vi følger de to børn ind i garderoben til mødet med pædagogen, Susanne, og de mange aktiviteter i børnehaven. Der er turen på legepladsen, frokost på stuen, toiletbesøg og luren på den lille madras. Derefter er det igen tid til leg, besøg i gymnastiksalen og musik i rundkreds. Derefter kommer mor og far, og første børnehavedag er vel overstået. På alle opslag er der rubrikker med 4-14 små bokse med en illustration af en ting, en bevægelse eller situation fra kapitlet, og under illustrationen er det beskrivende ord.

En meget sød og positiv billedbog om den første dag i børnehave med mange nye indtryk. Oplæsning af bogen vil forberede det lille barn under 3 år på at starte i børnehave, og for de lidt større børn er det en god anledning til at tale om de ting, der er de samme i deres egen børnehave, men også om, hvordan hverdagen adskiller sig fra deres egen.

Bogen minder om Vuggestuen Smørklattens allerførste ordbogLaura skal i børnehaveHer i naturen og Laura skal i børnehave - sidstnævnte har dog ingen ordbogsfunktion, men fortællingen om at starte i børnehave er i centrum. Bogen er opbygget på samme måde som Her i naturenBogen minder om Vuggestuen Smørklattens allerførste ordbog og - sidstnævnte har dog ingen ordbogsfunktion, men fortællingen om at starte i børnehave er i centrum. Bogen er opbygget på samme måde som Her i naturenBogen minder om Vuggestuen Smørklattens allerførste ordbog og Laura skal i børnehave - sidstnævnte har dog ingen ordbogsfunktion, men fortællingen om at starte i børnehave er i centrum. Bogen er opbygget på samme måde som .