Bøger / faglitteratur til børn / billedordbøger

Her i naturen : en billedordbog


Beskrivelse


Billedbog. Tag med ud i naturen og se, hvad der gemmer sig af dyr og planter - på engen, under jorden, i skoven, i bjergene og ved havet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 4. dec. 2018

Billedordbog om de ting, man kan se i naturen. For 2-5-årige.

Tag med ud i naturen og se, hvad der gemmer sig af dyr og planter. Først går turen til engen, hvor der bliver kigget på mariehøns, bier og sommerfugle. Derefter går vi under jorden og ser, hvordan rævens, muldvarpens og grævlingens hule ser ud. Over og under vandet ved sø og å udforskes frøer, ænder og forskellige fisk. Ude i skoven undersøges der, hvilke fugle og andre dyr, man kan kigge på og hvilke forskellige frugter, der er på træer og buske. Om natten dukker pindsvin og flagermus op, mens andre dyr sover. I bjergene kan man møde en los og en ulv, mens strandkanten byder på fugle, planter og forskellige ting, man kan finde ved stranden, fx skaller og sten. Der sluttes af helt ude i havet, hvor der ses nærmere på rødspætter, sæler og gopler. På alle opslag er der små fortællinger om det behandlede område, og der er små bokse med illustrationer og benævnelse af de ting, der vises på siden.

En fin og overskuelig bog om naturen for børnehavebørn. Enkelte af dyrene findes ikke i den danske natur, fx los, men det skal nu ikke tage noget fra bogen, der giver god anledning til en snak om naturen.

Bogen er opbygget på samme måde som Her i børnehavenVed kysten, men indholdsmæssigt kan den sammenlignes med Anne Möllers bøger om naturen fx Ved kystenBogen er opbygget på samme måde som Her i børnehaven, men indholdsmæssigt kan den sammenlignes med Anne Möllers bøger om naturen fx .