Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Her lugter af lort!


Beskrivelse


Billedbog. Fernanda er på besøg hos Mille, men der lugter ret dårligt. Milles mor tjekker osten i køleskabet, under skoene og mener ikke der lugter af noget særligt. Til sidst viser der sig at være gevinst i lillebrors ble.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2017

af

af

Julie Arndrup

d. 14. mar. 2017

En billedbog for 3-6-årige om Fernanda, der kan lugte noget dårligt - men hvad er det? Velegnet til højtlæsning.

Fernanda er på besøg hjemme hos Mille, men der lugter ret dårligt. Milles mor tjekker om der er nogen, der har trådt i noget. Hun sætter osten i køleskabet og mener ikke der lugter af noget særligt. Men de to piger insisterer, og til sidst viser der sig at være gevinst i lillebrors ble. Illustreret af Kirsten Gjerding.

En sjov og fin billedbog om de to piger der kan lugte noget, som den voksne ikke kan. På billedsiden kan læseren se at pigerne har ret, længe før mor opdager kilden til lugten. Vi ser kaninen, der lægger pøller over det hele, og vi ser lillebror, der kravler rundt med en tydelig lugteble. Illustrationerne er klare og livlige og sammen med teksten danner de en rigtig god historie.

Der findes gode bøger om lort, som altid er en underholdende og populært emne for børn. Fx klassikeren Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hovedHr. Pølle eller Hr. PølleDer findes gode bøger om lort, som altid er en underholdende og populært emne for børn. Fx klassikeren Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved eller .