Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Her så langt væk


Beskrivelse


George skal bare have det sidste år i high school til at gå, så hun kan komme væk fra byen. Men da hun møder den 12 år ældre Francis forelsker hun sig, og langsomt mister hun grebet om sit liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2019

af

af

Marion Tirsgaard

d. 3. jan. 2019

Da George forelsker sig stormende i den 12 år ældre politibetjent, Francis, får det store konsekvenser. YA til dem med hang til sørgelige kærlighedsbøger. Fra 15 år og op.

Den ironiske og lidt hårdhudede George skal i gang med det sidste år i high school. Det eneste hun drømmer om er at feste og være sammen med vennerne, indtil hun kan slippe væk fra byen efter high school. Men da hun møder den 12 år ældre Francis, og de forelsker sig hovedkulds i hinanden, bliver livet mere alvorligt. Forholdet til vennerne falder fra hinanden, og Francis og George kæmper for at holde deres forhold hemmeligt, ikke kun på grund af aldersforskellen, men også fordi Francis er byens lokale politibetjent og kollega med Georges sygemeldte far. Langsomt mister George grebet om livet, og det får tragiske følger. Det er den canadiske forfatters første bog på dansk.

Det er både en smuk og humoristisk, men også sørgelig bog med en overraskende slutning, der kan tvinge tårerne frem hos selv den mest hårdføre. Bogens beskrivelse af en ung piges første møde med den helt store, men også umulige, kærlighed er måske lidt klichefyldt, men bestemt rørende og værd at læse.

Hvis bare du var minForbandede kærlighedEn flænge i himlen handler også om den første kærlighed, men er til de lidt yngre og mere feel god end denne. Af andre YA, der minder om er fx Forbandede kærlighed og klassikeren indenfor genren En flænge i himlenHvis bare du var min handler også om den første kærlighed, men er til de lidt yngre og mere feel god end denne. Af andre YA, der minder om er fx og klassikeren indenfor genren En flænge i himlenHvis bare du var min handler også om den første kærlighed, men er til de lidt yngre og mere feel god end denne. Af andre YA, der minder om er fx Forbandede kærlighed og klassikeren indenfor genren .