Bøger / faglitteratur

Hercules : oplevelser på danske vinger


Beskrivelse


40 episodiske beretninger om oplevelser i og med luftvåbnets Hercules-fly. Indledes med et par kapitler om selve flyet, omstændighederne ved anskaffelsen og dets historie i luftvåbnet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 26. aug. 2015

Det pålidelige Hercules transportfly er det danske luftvåbens arbejdshest, der fragter materiel og løser opgaver verden over. Til militær- og flyinteresserede.

Når det danske forsvar sendes på betydningsfulde missioner fra Afrika og Afghanistan til Grønland og Tyrkiet, er Hercules-flyene fra Transporteskadrille 721 som oftest sikre deltagere. Denne bog er sammensat af over 40 øjenvidneberetninger og er rigt illustreret med et væld af farvefotos med fly, besætninger og interiører fra alle vinkler på jorden og i luften. Vi kommer bl.a. med på specialflyvninger, nødhjælpsflyvninger, ambulanceflyvninger, hemmelige krigsmissioner og fredelige nedkastninger af julegaver til Siriuspatruljen. Der indledes med et par kapitler om selve flyet, omstændighederne ved anskaffelsen og dets historie i luftvåbnet. Udover piloter og mandskab bidrager fx Kronprins Frederik og tidl. minister Lene Espersen med beskrivelser af oplevelser med flyet.

40 episodiske beretninger om oplevelser i og med luftvåbnets Hercules-fly. Nogle er i et kortfattet tal og faktapræget rapporteringssprog, hvor potentialet ikke udnyttes optimalt, men størsteparten er spændende læsning, som giver et dækkende fint facetteret billede af flyets opgave og funktioner og besætningens vilkår i opgaverne verden over. Den velkomponerede billedside sætter en flot atmosfære med appel til alle interesserede.

Intet tilsvarende dansk om Hercules. Parallel med: F-16 - oplevelser på danske vinger.


Flyv

2015, nr. 4

af

2015, nr. 4