Bøger / faglitteratur / biografier

Herluf Trolle : adelsmand, kriger og skolestifter


Beskrivelse


Biografi om Herluf Trolle (1516-1565) og om Trolle-slægten, den historiske samtid med skiftende konger og rivaliserende adelsmænd, reformationen samt krige som Grevens Fejde og Den Nordiske Syvårskrig.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. jan. 2016

af

af

Erik Elkjær Koch

d. 5. jan. 2016

Velskrevet biografi om Herluf Trolle giver et utrolig godt indblik i renæssancens adelstand, magtfordeling, reformation og krige. Til alle historieinteresserede, samt læsere med specifik interesse for den berømte adelsmand og stifter af Herlufsholm.

Igennem bogens 8 kapitler skildres Herluf Trolles liv kronologisk fra barndom og ungdom, over en karriere som bl.a. lensmand, rigsråd, admiral og skolestifter, til hans død og eftermæle. Skønt Trolle er omdrejningspunktet, omhandler bogen i lige så høj om grad slægten, den historiske samtid med skiftende konger og rivaliserende adelsmænd, reformationen samt krige som Grevens Fejde og Den Nordiske Syvårskrig. Der er forord, prolog og epilog, samt litteraturliste, noter, register, billedliste, slægtsnavne og diverse kort. Bogen er illustreret med fotos og malerier.

Det erklærede mål om at efterprøve myterne for at nå et sandere portræt af Herluf Trolle, lykkes rigtig godt gennem solid historieformidling og grundig kildegranskning. Dertil kommer, at personhistorien fungerer som krumtap for en forståelse af perioden, så bogen tillige bliver en vellykket og interessant skildring af renæssancen.

Ikke siden 1959 er der kommet en biografi om Herluf TrolleDanmarks største søhelte, nemlig af Briand de Crèvecoeur. I 2010 kom Danmarks største søhelte hvori der også er et afsnit om , men altså med fokus på rollen som søheltIkke siden 1959 er der kommet en biografi om Herluf Trolle, nemlig Herluf Trolle af Briand de Crèvecoeur. I 2010 kom hvori der også er et afsnit om Herluf Trolle, men altså med fokus på rollen som søhelt.


Kristeligt dagblad

d. 14. jan. 2016

af

af

Kristian Østergaard

d. 14. jan. 2016


Politiken

d. 14. jan. 2016

af

af

Steffen Heiberg

d. 14. jan. 2016


Berlingske tidende

d. 14. jan. 2016

af

af

Bent Blüdnikow

d. 14. jan. 2016


Weekendavisen

d. 29. jan. 2016

af

af

Ulrik Langen

d. 29. jan. 2016