Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hero


Beskrivelse


Brødrene Jammy og Sonny lever på kant med loven. Jammy melder sig til hæren og udstationeres i Afghanistan. Han vender tilbage som en forandret mand. Det er nu Sonny, der må holde sammen på det hele.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2015

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 16. okt. 2015

En rå beretning om to brødre, der lever på kant med loven. Den ene tager til Afghanistan som soldat. Den anden bliver tilbage og forsøger at føre bande og liv videre. Til læsere fra 14 år og op - også til voksne.

De to brødre og bandemedlemmer Sonny og Jammy bor i Ghost, et kriminelt bolig område i England. De er forskellige som dag og nat. Jammy er storebror og leder af banden, Sonny er den uansvarlige lillebror, der lever fra dag til dag. Jammy melder sig til hæren og tager til Afghanistan, og Sonny overtager ansvaret, forsørger familien og fører banden videre. Jammy kommer hjem fra Afghanistan, som en forandret mand og det er nu Sonny, der må holde sammen på det hele. Men hvor langt vil han gå, for at redde sin bror?.

En historie med tyngde, om magtkampe mellem brødre, bander, krigstraumer, familie og det at blive voksen. Fremragende, stærk og tempofyldt. Handlingen udspiller sig skiftevis i England og i Afghanistan og fortællesynsvinklen skifter, man får begge brødres version af historien. Dette har er god virkning og gør romanen levende.

Hero har fælles træk med Susan Hinton Outsideren begge bøger handler om brødre, rodløshed, kriminalitet og bander. Hvor krigen i Hintons roman er mod de rige drenge fra den anden ende af byen, er krigen i Hero dels i afghanistan, men også mellem brødrene selv.


Politiken

d. 10. jan. 2016

af

af

Steffen Larsen

d. 10. jan. 2016


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 2 (2016)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 69, nr. 2 (2016)