Bøger / faglitteratur / bibliografier

Hertugdømmet


Beskrivelse


Fremstilling af Sønderjyllands og Slesvig-Holstens historie fra grundlæggelsen af hertugdømmet Sønderjylland i 1232 og frem til de slesvigske krige i 1800-tallet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2019

af

af

Søren Møller

d. 17. apr. 2019

En kompakt fremstilling af Slesvigs og Holstens historie, for historisk og lokalhistorisk interesserede voksne læsere. 2020 er jubilæumsår for genforeningen, og det kan øge interessen for landsdelen.

Selv om bogen hedder Hertugdømmet i ental, så fortælles der om begge hertugdømmerne, Slesvig og Holsten, som i århundreder levede i en blanding af selvstændighed og tilknytning til kongeriget Danmark, og hvor ejerskab og styreformer varierede henover geografi og tid. Forfatteren fremstiller her på 100 sider historien i koncentreret form. Beskrivelsen standser ved de slesvigske krige i 1800-tallet. Illustreret med tegninger, malerier og landkort i farver.

En kompakt fremstilling af landsdelens indviklede historie, som forfatteren har meget indsigt i. Illustrationerne fremstår i fint tryk, og landkortene giver forståelse for nogle af de mange detaljer.

Hvis man vil have tingene foldet mere ud, så kan der læses i en række ældre og nyere værker. Senest findes en mere detaljeret beskrivelse i Sønderjyllands historie. [Bind] 1 og Sønderjyllands historie. [Bind] 2, hvor historien også føres helt op til i dag. Kortere fremstillinger kan findes i fx Sønderjylland A-ÅSønderjyllands historie. Bind 1 : Indtil 1815Sønderjyllands historie. Bind 2 : Efter 1815Sønderjylland A-ÅHvis man vil have tingene foldet mere ud, så kan der læses i en række ældre og nyere værker. Senest findes en mere detaljeret beskrivelse i Sønderjyllands historie. [Bind] 1 og Sønderjyllands historie. [Bind] 2, hvor historien også føres helt op til i dag. Kortere fremstillinger kan findes i fx Sønderjylland A-ÅHvis man vil have tingene foldet mere ud, så kan der læses i en række ældre og nyere værker. Senest findes en mere detaljeret beskrivelse i Sønderjyllands historie. [Bind] 1 og Sønderjyllands historie. [Bind] 2, hvor historien også føres helt op til i dag. Kortere fremstillinger kan findes i fx .


litteratursiden.dk

d. 14. maj 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 14. maj 2019

En god og oplysende lille bog om et stort emne, som ikke kun har berørt Sønderjylland, men har været en brik i hele rigets sikkerhed. Af de mange splittede dele af det danske land, Valdemar Sejr forsø...