Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hest horse Pferd cheval love


Beskrivelse


Naja er hestepige med stort H. Men det kan være svært, når ens bedste veninde pludselig begynder at interessere sig for andre ting. Og hvad så? Leger lige børn virkelig bedst eller stikker et venskab dybere end som så?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juli 2017

af

af

Karina Høyer

d. 25. juli 2017

Naja er hestepige med stort H. Men det kan være svært, når ens bedste veninde pludselig begynder at interessere sig for andre ting. En bog for en ret læsestærk tween-pige fra 11-14. Om venskab, loyalitet og om at give slip og holde fast.

På rideskolen møder Naja pigen Vanessa, som aldrig bliver kaldt andet end Taxa. Sammen passer de to piger heste og gør nar af Solsikkepigerne, der gør sig til overfor drengene og ryger cigaretter. Lidt efter lidt forandrer forholdet mellem pigerne sig. Eller også gør Naja selv? Og hvad så? Leger lige børn virkelig bedst eller stikker et venskab dybere end som så?.

En meget fin, skæv og velskrevet roman, der udfordrer hestegenren. Romanen tager udvikling og problemer alvorligt, men fortælles i et let og legende sprog. Tekstmængden på siderne er meget overskuelige og både forsiden og layoutet gør romanen interessant og indbydende. Sproget er finurligt og skævt og kan læses af de unge tweenpiger, som er på vej over i YA-genren, men også lidt ældre piger vil have fornøjelse af romanens syn på venskaber og loyalitet.

Af tidligere udgivelser kan nævnes Dobbelt så gammelTo plus to er KokoPiger kan leve længe, måske for evigt eller To plus to er Koko som begge handler om venskab, kærlighed og forandring. Bogen kan desuden sammenlignes med Piger kan leve længe, måske for evigt som dog henvender sig til den lidt ældre læserAf tidligere udgivelser kan nævnes Dobbelt så gammel eller som begge handler om venskab, kærlighed og forandring. Bogen kan desuden sammenlignes med Piger kan leve længe, måske for evigt som dog henvender sig til den lidt ældre læserAf tidligere udgivelser kan nævnes Dobbelt så gammel eller To plus to er Koko som begge handler om venskab, kærlighed og forandring. Bogen kan desuden sammenlignes med som dog henvender sig til den lidt ældre læser.


litteratursiden.dk

d. 19. sep. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 19. sep. 2017

Mette Vedsø skriver fint og nuanceret om venindeskab og hestelykke i årets bedste børnebog, som også voksne kan blive meget klogere af. Naja og Taxa kommer fra vidt forskellige miljøer og ville nok al...


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 5. dec. 2017

af

af

Bent Rasmussen (lærer)

d. 5. dec. 2017


Weekendavisen

d. 1. sep. 2017

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 1. sep. 2017