Bøger / faglitteratur til børn

Hest


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2013

af

af

Mads Overmark

d. 3. dec. 2013

Bogen henvender sig til nye læsere i 0. og 1. klasse. Den kan bruges til læsetræning, en illustration af læsning som et middel til at skaffe sig viden eller som en del af et emne om husdyr og lignende. Endelig kan interesserede hygge sig med den i fritiden.

En udgivelse i serien Husdyr. Ti kapitler om heste, deres liv, anatomi og pasning. Kapitlerne består af en dobbeltside med en kort tekst, der giver oplysninger om dyret. Det virker lidt besynderligt, at hesten er fortæller i store dele af teksten. Selvom bogen har alle træk som fagbog, kan den ikke præsenteres som en sådan. Siderne er dominerede af farvefotos. Her er nok at kigge på, og billederne kan også hjælpe læseren med at fastholde indholdet. Teksten er kortfattet med en del ord som mange børn i målgruppen vil have brug for hjælp til. Sammensatte ord er delt med bindesteg. Layoutet er læsevenligt med store typer og god luft mellem linjerne. Men ordene er ikke så velvalgte til begynderlæsere. Sidst i bogen er der ordliste, stikordsregister og litteraturliste.

Hestebøger er meget populære i indskolingen, og der findes en del titler bl.a. Vil du have en hest?, 2013 og de lidt sværere og billedrige: Min allerbedste hestebog, 2008 og Heste, 2012.

En billedrig bog med en relativt svær tekst, som ganske givet vil blive brugt af "hestetosserne" i indskolingen.